top of page
coxartroza, coxartroză, coxartroza sold, m am vindecat de coxartroza, pastile pentru coxartroza, tratament coxartroza fara operatie, coxartroza tratament, unguent coxartroza, coxartroza bilaterala, tratament coxartroza sold, tratament coxartroza

OBȚINEȚI O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU COLABORĂM CU CNAS SAU CNASMB!

COXARTROZĂ: CAUZE, SIMPTOME ȘI TRATAMENTE

Coxartroza (Osteoartrita soldului) înseamnă „inflamație a articulației șoldului”, provocând durere și umflături la nivelul articulației șoldului. Cunoscută și ca boală degenerativă a articulațiilor sau artrită legată de vârstă, coxartroza este mai probabil să se dezvolte pe măsură ce oamenii îmbătrânesc.

 

Coxartroza apare atunci când inflamația și vătămarea articulației șoldului determină ruperea țesutului cartilaginos. La rândul său, această descompunere provoacă durere, umflare, deformare și pierderea în timp a mobilității. Cartilajul este un material ferm, cauciucat, care acoperă capetele oaselor în articulații normale, fiind alcătuit în primul rând din apă și proteine. Funcția principală a cartilajului este de a reduce frecarea în articulații și de a servi ca un „amortizor”.

 

Pacienții care au coxartoză au uneori probleme cu mersul. Diagnosticul poate fi dificil la început, deoarece durerea poate apărea în diferite locații, inclusiv inghinal, în zonele coapselor, feselelor sau genunchiului. Durerea poate fi ascuțită sau molatecă, iar șoldul este adesea rigid.

coxartroza, coxartroză, coxartroza sold, m am vindecat de coxartroza, pastile pentru coxartroza, tratament coxartroza fara operatie, coxartroza tratament, unguent coxartroza, coxartroza bilaterala, tratament coxartroza sold, tratament coxartroza

CAUZE

Cauzele coxartrozei nu sunt cunoscute. Factorii care pot contribui la dezvoltarea acestei afecțiuni includ vătămarea articulară, înaintarea în vârstă și excesul de greutate.

 

În plus, coxartroza poate fi uneori cauzată de alți factori:

 • posibilitatea ca articulațiile să nu se fi format corect.

 • pot exista defecte genetice (moștenite) în cartilaj.

 • leziuni ale ligamentului.

 • persoana poate pune un stres suplimentar pe articulațiile sale, fie prin exces de greutate, fie prin activități care implică șoldul.

 • femeile sunt expuse unui risc mai mare decât bărbații.

SIMPTOME

Cele mai frecvente simptome ale coxartrozei includ:

 • durere în timpul activităților, dar și atunci când sunteți în repaus

 • sensibilitate crescută (disconfort când apăsați pe zona cu degetele)

 • rigiditate

 • șchiopătat în timp ce mergeți pe jos

 • trosnit în articulații

 • umflătură

 • slăbiciune musculară

 • inflamaţie

Este posibil să nu vă puteți mișca, de asemenea, din cauza rigidității sau durerii din articulații, și puteți fi împiedicat din a vă bucura de activitățile de zi cu zi care obișnuiau să vină cu ușurință. Articulațiile dumneavoastră pot deveni mai puțin stabile.

 

Pe măsură ce coxartroza devine mai avansată, durerea asociată cu ea poate deveni mai intensă. De-a lungul timpului, poate apărea și umflarea în articulație și în jurul acesteia. Recunoașterea simptomelor precoce ale coxartrozei vă poate ajuta să gestionați mai bine afecțiunea.

TRATAMENT

Principalul nostru obiectiv în tratarea coxartrozei este de a vă îmbunătăți și reda mobilitatea (capacitatea de a vă deplasa) și stilul de viață. O parte a acestui obiectiv implică îmbunătățirea funcției șoldului, ținerea sub control și rezolvarea durerii.

 

Abordarea multidisciplinară între tehnicile de tratament va avea un succes mai mare în tratarea coxartrozei. Procedeele aplicate includ tehnica acelor uscate, metode de osteopatie, mobilizare articulară, sfaturi posturale, întinderi, consolidare și exerciții de funcționalitate.

 

Intervenția chirurgicală de înlocuire a atriculației este cea mai recentă și radicală soluție pentru tratamentul coxartrozei, însă aceasta se recomandă numai în cazuri severe, unde nu există ameliorarea niciunui simptom prin intermediul tratamentelor.

EXPERTIZA NOASTRĂ

Suntem specializați în tratarea problemelor coxartrozei, cu ore de educație și abordări diferite din Turcia, Germania, Olanda, Irlanda și Statele Unite ale Americii. Vom diagnostica problemele de la nivelul articulațiilor și țesuturilor moi ale corpului dumneavoastră și vom efectua un plan cuprinzător de evaluare și tratament pentru problema dumneavoastră particulară.

 

Pe lângă asta, vom oferi sfaturi preventive pentru cei predispuși la coxartroză, având vaste experiențe clinice în tratamentul acestor afecțiuni.

Obțineți o consultație gratuită pentru coxartroză, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

OPERAȚIE DE COXARTROZĂ ÎN TURCIA?

Nimic mai simplu! În cazul în care ați fost propus/ă pentru operația de coxartroză și încă oscilați în alegerea dumneavoastră, cei mai renumiți specialiști din Turcia vă stau cu mare drag la dispoziție pentru a vă oferi o a doua opinie medicală în mod absolut gratuit, și pentru a răspunde cazului dumneavoastră cu cele mai performante tehnologii la ora actuală.

Sănătatea, bunăstarea și siguranța dumneavoastră sunt prioritatea noastră numărul 1.

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUT 

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINEȚI O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU COLABORĂM CU CNAS SAU CNASMB!
bottom of page