top of page
discopatie cervicala, polidiscopatie cervicala, discopatie cervicala simptome, discopatie toracala, discopatie cervicala c5 c6, discopatia cervicala, tratament discopatie cervicala

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

*NU COLABORĂM CU CNAS, CASMB SAU OPSNAJ.

DISCOPATIA CERVICALĂ: CAUZE, SIMPTOME ȘI TRATAMENTE

Discopatia cervicală este o condiție în care unul sau mai multe discuri din coloană își pierd puterea. Discopatia cervicală, în ciuda numelui, nu este tehnic o boală. Este o stare progresivă care rezultă de-a lungul timpului, din cauza uzurii sau rănirilor coloanei cervicale.

 

Discurile dumneavoastră sunt situate între vertebrele coloanei vertebrale, acționând ca perne și amortizoare. Discurile vă ajută să stați în poziție dreaptă. Vă ajută, de asemenea, să treceți prin mișcări de zi cu zi, cum ar fi să răsucirile.

 

În timp, discopatia cervicală se poate agrava. Poate provoca dureri ușoare până la extreme, care pot interfera cu activitățile dvs. de zi cu zi.

discopatie cervicala, polidiscopatie cervicala, discopatie cervicala simptome, discopatie toracala, discopatie cervicala c5 c6, discopatia cervicala, tratament discopatie cervicala

CAUZE

Discurile vertebrale sunt alcătuite dintr-un miez interior moale și un perete exterior dur. Discurile se schimbă în moduri care pot provoca discopatie cervicală, cum ar fi:

  • Deshidratare. Când te naști, discurile din coloana vertebrală sunt formate în mare parte din apă. Pe măsură ce îmbătrânești, ele pierd apă și se subțiază. Discurile plane nu pot absorbi șocurile. Pierderea apei înseamnă, de asemenea, mai puțină protecție între vertebre. Acest lucru poate duce la alte probleme la nivelul coloanei vertebrale, care pot provoca durere.

 

  • Leziuni. Stresul mișcărilor cotidiene și rănilor minore de-a lungul anilor pot provoca leziuni minuscule în peretele exterior, care conține nervi. Orice leziuni în apropierea nervilor pot deveni dureroase. Dacă peretele se distruge, nucleul moale al discului se poate strecura prin fisuri, fapt ce se numește disc alunecat sau deplasat, putând afecta nervii din apropiere.

SIMPTOME

Probabil veți simți o durere ascuțită sau constantă în jurul cefei. Simptomele dumneavoastră exacte depind de locul unde se află discul slăbit și de alte modificări pe care le-a provocat.

 

Semnele comune includ dureri care:

  • Se află în partea superioară a spatelui.

  • Vin și pleacă. Pot fi dureroase sau severe și pot dura de la câteva zile la câteva luni.

  • Se accentuează când stați și sunt diminuate când vă mișcați sau mergeți.

  • Se accentuează atunci când vă răsuciți partea superioară a abdomenului sau gâtul.

  • Se diminuează atunci când schimbați pozițiile sau vă întindeți.

 

În unele cazuri, discopatia cervicală poate duce la amorțeală și furnicături în brațe. De asemenea, poate provoca slăbirea mușchilor membrelor superioare. Acest lucru înseamnă că discurile deteriorate pot afecta nervii din zona coloanei vertebrale.

TRATAMENT

Dacă aveți discopatie cervicală, prima întrebare este dacă este posibilă rezolvarea acesteia fără intervenție chirurgicală. Ultimii cercetători au dovedit că discopatia cervicală se poate vindeca/retrage dacă se aplică un tratament adecvat pe zona afectată. Neurochirurgii noștri experimentați au făcut cercetări: înainte de tratament, au diagnosticat discopatia cervicală prin RMN iar după tratamentele aplicate, au făcut un alt RMN. La ultima imagistică, afecțiunea era vindecată în mod semnificativ. Aceeași cercetare a fost făcută și în SUA. Pacienții care și-au urmat tratamentele și au avut mai multe precauții cu privire la activitățile lor de zi cu zi, au vindecat discopatia, date fiind RMN-urile efectuate înainte și după tratament.

 

În clinică, rata noastră de succes în tratamentul pacienților cu discopatie lombară a atins peste 95%, prin tehnicile noastre inovatoare de tratament, combinând proceduri de osteopatie, terapie manuală și fizioterapie. Pacienții ce suferă de durere, amorțeală, senzație de arsură și slăbiciune sunt tratați prin abordarea noastră revoluționară. În concluzie, NU RECOMANDĂM NICIODATĂ luarea unei decizii chirurgicale înainte de a se încerca reabilitarea discurilor.

 

Tratamentul depinde, de obicei, de nivelul de disconfort pe care îl întâmpinați și de modul în care discul a migrat din loc.

 

Majoritatea oamenilor pot ameliora discopatiile folosind un program de tratament adecvat, ce vizează sursa problemei. Acesta este motivul pentru care este important ca prima dată să determinați sursa problemelor dumneavoastră și abia apoi, de asemenea, să le tratați. Vă recomandăm să modificați și activitățile din viața de zi cu zi care vă produc discomfort fizic, pentru a vă proteja discul.

 

Deși poate fi tentant să vă abțineți de la orice activitate fizică în timp ce experimentați durerea sau disconfortul unei discopatii, acest lucru poate duce la slăbiciune musculară și rigiditate articulară. În schimb, încercați să rămâneți cât mai activi prin activități de întindere sau cu impact redus, cum ar fi mersul pe jos.

EXPERTIZA NOASTRĂ

Suntem specializați în tratarea problemelor coloanei vertebrale, cu ore de educație și abordări diferite din Turcia, Germania, Olanda, Irlanda și Statele Unite ale Americii. Vom diagnostica problemele de la nivelul articulațiilor și țesuturilor moi ale corpului dumneavoastră și vom efectua un plan cuprinzător de evaluare și tratament pentru problema dumneavoastră particulară.

 

Pe lângă asta, vom oferi sfaturi preventive pentru cei predispuși la discopatiile cervicale. Avem vaste experiențe clinice în tratamentul afecțiunilor cervicale, cu numeroși pacienți cu discopatii de acest tip.

Obțineți o consultație gratuită pentru discopatia cervicală, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUT 

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeași pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

*NU COLABORĂM CU CNAS, CASMB SAU OPSNAJ.
bottom of page