top of page
dureri de genunchi, durere de genunchi, durete de genunchi, genunchi umflat, durere genunchi, durere sub genunchi, durere la genunchi, durere ligament genunchi

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB.

DUREREA ANTERIOARĂ A GENUNCHIULUI

Durerea anterioară a genunchiului este un termen folosit pentru a descrie durerea din jurul rotulei sau  în fața genunchiului.

Cunoscută și ca ”genunchiul alergătorului” sau ”genunchiul de săritor”, afectează adesea sportivii și cei care se implică în alergare, baschet și alte sporturi.

Cu toate acestea, sindromul patellofemural poate afecta și non-sportivii și este frecvent întâlnit la adolescenți, tineri, și adulți mai în vârstă.

Durerea anterioară a genunchiului este cea mai frecventă cauză de durere la genunchi la populație. Poate fi cauzată de utilizarea excesivă a articulației genunchiului, de traume fizice sau de alinierea greșită a coloanei.

dureri de genunchi, durere de genunchi, durete de genunchi, genunchi umflat, durere genunchi, durere sub genunchi, durere la genunchi, durere ligament genunchi

SIMPTOME

Cel mai evident simptom al sindromului patellofemural este o durere statică și persistentă, în fața genunchiului.

 

Când o persoană are sindromul patellafemural, durerea la genunchi se poate agrava atunci când face oricare dintre următoarele mișcări:

  • îngenunchere

  • ghemuire

  • urcare sau coborâre de scări

  • statul timp îndelungat

Alte simptome pot fi:

  • umflare ușoară

  • senzație de blocare la îndoirea sau extinderea piciorului

  • reducerea forței musculare a coapsei dacă simptomele inițiale sunt lăsate netratate

CAUZE

Sindromul patellofemural se întâmplă când partea din spate a genunchiului vine în contact cu osul coapsei. Motivul exact pentru care se întâmplă acest lucru nu este înțeles complet, dar este legat de:

  • Utilizarea excesivă a genunchiului: activitățile care implică alergarea sau săriturile pun o încordare repetitivă pe articulația genunchiului, care poate duce la durere în rotulă.

  • Dezechilibrul muscular: când anumiți mușchi, cum ar fi cei din jurul șoldului și genunchiului, sunt slabi, nu reușesc să mențină părțile corporale adiacente, inclusiv cea cu genunchi, aliniate corespunzător. În cele din urmă, acest lucru poate duce la vătămare.

  • Traumatisme: Leziuni la nivelul genunchiului sau intervenții chirurgicale la genunchi pot crește riscul apariției sindromului durerii patelofemorale.

TRATAMENT

Avem o experiență excelentă cu pacienți cu dureri anterioare de genunchi. Majoritatea oamenilor experimentează această problemă măcar o dată în viața lor. Din acest motiv, am cercetat cel mai eficient mod de tratament iar tehnicile noastre de abordare multidiciplinară au funcționat cel mai bine la pacienți.

 

Aplicăm combinația metodelor de tratament ale osteopatiei, terapiei manuale, fizioterapiei și kinetoterapiei. Avem un mare succes cu acest tratament, iar timpul de tratament a fost redus semnificativ în comparație cu tehnicile clasice de terapie fizică. Protocolul de tratament ar trebui să includă aceste scopuri importante: scăderea inflamației, creșterea circulației, înlăturarea durerii, redobândirea acitivităților fără durere. Planul de tratament trebuie personalizat în conformitate cu aceste scopuri.

EXPERTIZA NOASTRĂ

Suntem specializați în tratarea pacienților cu durere anterioară de genunchi, cu ore de educație și abordări diferite din Turcia, Germania, Olanda, Irlanda și Statele Unite ale Americii. Vom diagnostica problemele de la nivelul articulațiilor și țesuturilor moi ale corpului dumneavoastră și vom efectua un plan cuprinzător de evaluare și tratament pentru problema dumneavoastră particulară.

 

Pe lângă asta, vă vom oferi sfaturi preventive pentru cei predispuși la durerea de șold, întrucât avem vaste experiențe clinice în tratamentul acestei afecțiuni.

Obțineți o consultație gratuită pentru durerea anterioară de genunchi, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUT 

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB.
bottom of page