top of page
dureri de cap, durerea de cap, durere de cap, durerile de cap, dure de cap, durea de cap, durere decap, durerea de cap la ceafa, cu ce trece durerea de cap

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

*NU COLABORĂM CU CNAS, CASMB SAU OPSNAJ

DURERILE DE CAP: CAUZE, SIMPTOME ȘI TRATAMENTE

Durerile de cap pot avea multe origini diferite. Combinația tehnicilor de osteopatie, terapie manuală, fizioterapie are o eficiență mare în tratarea durerilor care apar din articulațiile gâtului fiind fie prea rigide sau mobile, fie mușchii capului, gâtului și umerilor care au devenit dureroși din cauza suprasolicitării, slăbiciune sau obiceiuri posturale greșite. Durerea de cap este generată în mod obișnuit de punctele declanșatoare active (spasme musculare locale) în mușchii din jur, care apoi radiază în cap. Este important să identificați originea corectă a durerilor de cap, deoarece pot fi necesare abordări suplimentare.

dureri de cap, durerea de cap, durere de cap, durerile de cap, dure de cap, durea de cap, durere decap, durerea de cap la ceafa, cu ce trece durerea de cap

CAUZE

Durerea pe care o simțiți în timpul unei dureri de cap provine dintr-un amestec de semnale între creierul tău, vasele de sânge și nervii din apropiere. Nervii specifici din vasele de sânge și mușchii capului se solicită și trimit semnale de durere către creier. Dar nu este clar modul în care aceste semnale sunt activate în primul rând.

 

Cauzele frecvente ale durerilor de cap includ:

 • Boală. Aceasta poate include infecții, răceli și febră. Durerile de cap sunt, de asemenea, comune cu afecțiuni precum sinuzita (inflamația sinusurilor), o infecție a gâtului sau o infecție a urechii. În unele cazuri, durerile de cap pot rezulta dintr-o lovitură la cap sau, mai rar, un semn al unei probleme medicale mai grave.

 • Stres. Stresul emoțional sau fizic și depresia, precum și consumul de alcool, amânarea meselor, modificări ale tiparelor de somn și consumul de prea multe medicamente. Alte cauze includ încordarea gâtului sau spatelui din cauza posturii slabe.

 • Mediul dvs., inclusiv fumul de tutun de ocazie, mirosuri puternice de la substanțe chimice sau parfumuri de uz casnic, alergeni și anumite alimente. Stresul, poluarea, zgomotul, iluminatul și schimbările meteorologice sunt alte declanșatoare posibile.

 • Genetica. Durerile de cap, în special migrenele, tind să se transmită în familii. Majoritatea copiilor și adolescenților (90%) care au migrene, au alți membrii ai familiei care suferă de aceeași afecțiune. Când ambii părinți au un istoric al migrenelor, există șanse de 70% ca și copilul lor să le aibă. Dacă doar un singur părinte are un istoric al acestor dureri de cap, riscul scade la 25% -50%.

SIMPTOME

Oricare dintre simptomele enumerate mai jos ar putea indica faptul că gâtul este sursa durerilor de cap:

 • Durerea vă radiază din spate până în partea din față a capului.

 • Durerea de cap poate fi însoțită și de episoade de amețeli.

 • Puteți simți senzația de vărsături.

 • Durerea de cap se agravează odată cu o postură prelungită (de exemplu, stând la computer).

 • Durerea de cap este agravată de mișcări sau posturi repetitive.

 • Durerea de cap este întotdeauna mai severă în aceeași parte a capului.

 • Puteți avea dureri de cap toată ziua și sunt eliminate doar cu somn sau pastile.

 

Dacă prezentați unele sau toate aceste simptome uneori, este posibil să aveți beneficii deosebite din metodele noastre de tratament.

TRATAMENT

Putem trata cu succes durerile de cap cervicale folosind tehnici specializate, pentru a optimiza mișcarea articulațiilor gâtului și pentru a ne asigura că mușchii din jur pot răspunde activităților respective în mod eficient.

 

Aceste tehnici includ procedura acelor uscate, metode de osteopatie, mobilizarea articulațiilor, masajul țesuturilor moi, sfaturi posturale, exerciții de întindere și întărire.

 

Avem peste 90% rată de succes cu tratamentul acut și cronic al pacienților cu dureri de cap. Majoritatea pacienților care foloseau pastile în mod regulat în viața lor, au renunțat la medicamentație și se întorc înapoi la activitățile lor de zi cu zi, fără durere.

EXPERTIZA NOASTRĂ

O durere de cap îți poate deranja toată viața socială, locul de muncă, relațiile, chiar viața de familie. Puteți avea probleme de concentrare, vă puteți simți lipsiți de energie și nu veți doriți să faceți activități normale în viața de zi cu zi. Am auzit o mulțime de povești similare de la pacienții care au venit la noi cu probleme de dureri de cap.

 

Avem experiență vastă în tratamentul durerilor de cap. Suntem specializați în tratarea durerilor de cap, cu ore de educație și abordări diferite din Turcia, Germania, Olanda, Irlanda și Statele Unite ale Americii. Vom diagnostica problemele de la nivelul articulațiilor și țesuturilor moi ale corpului dumneavoastră și vom efectua un plan cuprinzător de evaluare și tratament pentru dumneavoastră problemă particulară.

Obțineți o consultație gratuită pentru durerea de cap, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUT 

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

*NU COLABORĂM CU CNAS, CASMB SAU OPSNAJ
bottom of page