top of page
epicondilita laterala, cotul tenismenului, epicondilita laterala exercitii, boala tenismenului, cotul tenismenului tratament, epicondilita laterala tratament, recuperare epicondilita laterala

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB.

EPICONDILITA LATERALĂ:
 CAUZE, SIMPTOME ȘI TRATAMENTE

Epicondilita este o afecțiune dureroasă. care apare atunci când tendoanele din cot sunt supraîncărcate, de obicei prin mișcări repetitive ale încheieturii și brațului. Epicondilita apare adesea atunci când un mușchi specific din antebraț este deteriorat. Sportivii nu sunt singurii oameni care dezvoltă epicondilită. Printre persoanele ale căror locuri de muncă sunt prezente tipurile de mișcare care pot duce la epicondilita includ instalatorii, pictorii, tâmplarii și măcelarii.

 

Durerea de epicondilita apare în primul rând în cazul în care tendoanele mușchilor antebrațului se atașează de o umflătură osoasă a cotului. Durerea se poate răspândi și în antebraț și încheietura mâinii.

epicondilita laterala, cotul tenismenului, epicondilita laterala exercitii, boala tenismenului, cotul tenismenului tratament, epicondilita laterala tratament, recuperare epicondilita laterala

CAUZE

Cotul jucătorului de tenis este o leziune cauzată de suprasolicitare și de efortul muscular intens. Cauza este contracția repetată a mușchilor antebrațului pe care o folosiți pentru a îndrepta și ridica mâna și încheietura mâinii. Mișcările repetate și stresul asupra țesutului pot duce la o serie de leziuni minuscule în tendoanele care atașează mușchii antebrațului la proeminența osoasă din partea exterioară a cotului.

 

După cum sugerează și numele, jucătorul de tenis - utilizarea în special repetată a loviturii din spate cu o tehnică slabă - este o posibilă cauză a cotului jucătorului de tenis. Cu toate acestea, multe alte mișcări ale brațului comun pot provoca cotul jucătorului de tenis, inclusiv:

 • Utilizarea instrumentelor de instalații sanitare

 • Pictura

 • Condusul

 • Tăierea ingredientelor de gătit, în special a cărnii

 • Utilizarea repetitivă a mouse-ului pentru computer

 • Cântatul la anumite tipuri de instrumente muzicale

SIMPTOME

Puteți prezenta unele dintre următoarele simptome dacă aveți cotul jucătorului de tenis:

 • dureri de cot care la început sunt ușoare, dar treptat se agravează

 • durere care se extinde de la exteriorul cotului până la antebraț și încheietura mâinii

 • o prindere slabă

 • durere crescută când strângeți mâinile sau stoarceți un obiect

 • durere atunci când ridicați ceva, folosind instrumente sau deschideți borcane

TRATAMENT

Avem o experiență excelentă cu sportivi cu epicondilită. Majoritatea jucătorilor întâmpină această problemă măcar o dată în carieră. Și este cu adevărat important să revină pe teren cât mai repede posibil, în mod sănătos și constant. Din acest motiv, am cercetat cel mai eficient mod de tratament, iar tehnicile pe care le-am inventat noi din abordarea multidiciplinară a combinației de diferite metode, au lucrat cel mai bine la jucători și la oamenii sedentari.

 

Aplicăm combinația metodelor de tratament ale osteopatiei, terapiei manuale, fizioterapiei și kinetoterapiei. Avem un mare succes cu acest tratament și timpul de tratament a fost redus în comparație cu tehnicile clasice de terapie fizică. Protocolul de tratament ar trebui să includă aceste scopuri importante: eliminarea inflamației, creșterea circulației, înlăturarea durerii, redobândirea acitivităților fără durere. Planul de tratament trebuie personalizat în conformitate cu aceste scopuri.

EXPERTIZA NOASTRĂ

Suntem specializați în tratarea problemelor de epicondilită laterală, cu ore de educație și abordări diferite din Turcia, Germania, Olanda, Irlanda și Statele Unite ale Americii. Vom diagnostica problemele de la nivelul articulațiilor și țesuturilor moi ale corpului dumneavoastră și vom efectua un plan cuprinzător de evaluare și tratament pentru problema dumneavoastră particulară.

 

Pe lângă asta, vă vom oferi sfaturi preventive pentru cei predispuși la epicondilită laterală. Avem vaste experiențe clinice în tratamentul afecțiunilor de spate, cu numeroși pacienți cu astfel de afecțiuni.

Obțineți o consultație gratuită pentru epicondilită laterală, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUT 

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB.
bottom of page