NU COLABORĂM CU CNAS SAU CNASMB.
FASCIITA PLANTARĂ: CAUZE, SIMPTOME ȘI TRATAMENTE
Fasciita plantară determină durere în partea inferioară a călcâiului. Fascia plantară este un ligament gros, care se conectează cu călcâiul la fața piciorului. Acționează ca un amortizor și sprijină arcul piciorului, ajutându-vă să mergeți.
Fasciita plantară este una dintre cele mai frecvente reclamații ortopedice. Ligamentele dumneavoastră fasciare plantare experimentează multă uzură în viața de zi cu zi. Prea multă presiune pe picioare poate deteriora sau rupe ligamentele. Fascia plantară se inflamează, iar inflamația provoacă dureri de călcâie și rigiditate.
CAUZE
Bărbații și femeile active cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani au cel mai mare risc de a dezvolta fasciită plantară. De asemenea, este puțin mai frecvent la femei decât la bărbați. Femeile care sunt însărcinate se confruntă adesea cu fasciită plantară, în special în perioada de sarcină târzie.
Dacă aveți un exces de greutate, aveți un risc mai mare de a dezvolta fasciită plantară. Acest fapt se datorează creșterii presiunii asupra ligamentelor fasciare plantare, mai ales dacă creșterea în greutate a fost bruscă.
Dacă sunteți alergător pe distanțe lungi, este posibil să aveți mai multe șanse să dezvoltați probleme de fasciită plantară. De asemenea, sunteți mai predispus dacă aveți un loc de muncă foarte activ care implică să vă aflați des în picioare, cum ar fi să lucrați într-o fabrică sau într-un restaurant.
Dacă aveți probleme structurale ale piciorului, cum ar fi arcade foarte înalte sau picioare foarte plate, puteți dezvolta fasciită plantară. Tendoanele lui Ahile foarte strânse, tendoanele care atașează mușchii gambei pe călcâie, pot duce, de asemenea, la dureri fasciare plantare. Purtarea de încălțăminte cu talpă moale și suport slab de arcuire poate duce, de asemenea, la fasciită plantară.
SIMPTOME
Plângerea majoră a celor cu fasciită plantară este durerea în partea inferioară a călcâiului sau uneori în zona inferioară a mijlocului piciorului. De obicei afectează doar un picior, dar poate afecta ambele picioare.
Durerea cauzată de fasciita plantară se dezvoltă treptat în timp. Durerea poate fi plictisitoare sau ascuțită. Unii oameni simt o arsură sau o durere pe fundul piciorului care se extinde spre exterior de la călcâie.
Durerea este de obicei mai gravă dimineața când faci primii pași din pat. Urcarea scărilor poate fi foarte dificilă din cauza rigidității călcâiului.
După o activitate prelungită, durerea poate să se decelereze din cauza iritării sau inflamației crescute. Persoanele cu fasciită plantară nu simt de obicei durere în timpul activității, ci mai degrabă doar după oprire.
TRATAMENT
Tratamentul fasciitei plantare depinde atât de cauza, cât și de simptomele pe care le întâmpină pacienții noștri. Pentru a ajunge la un diagnostic precis, vă vom analiza istoricul medical și vă vom examina piciorul. Pe parcursul acestui proces, vom exclude toate cauzele posibile ale durerii de călcâie, altele decât fasciita plantară.
Examinarea este punctul cheie pentru tratamentul fasciitei plantare. Trebuie să examinăm nu numai piciorul, ci și genunchiul și articulațiile, mușchii și ligamentele șoldului. În majoritatea cazurilor, tratamentul trebuie să fie holistic pentru succes. Cel mai bun rezultat pe care l-am obținut în urma tratamentului a fost prin combinarea metodelor de osteopatie, terapie manuală, fizioterapie, și kinetoterapie.
EXPERTIZA NOASTRĂ
Suntem specializați în tratarea problemelor fasciitei plantare, cu ore de educație și abordări diferite din Turcia, Germania, Olanda, Irlanda și Statele Unite ale Americii. Vom diagnostica problemele de la nivelul articulațiilor și țesuturilor moi ale corpului dumneavoastră și vom efectua un plan cuprinzător de evaluare și tratament pentru problema dumneavoastră particulară.
Pe lângă asta, vom oferi sfaturi preventive pentru cei predispuși la fasciita plantară, având vaste experiențe clinice în tratamentul fasciitei plantare, cu peste 95% rată de succes în rândul pacienților.
Obțineți o consultație gratuită pentru fasciita plantară, chiar de la echipa noastră medicală de experți!
TESTIMONIALE
HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!
VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUT
ACTORI
Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea.
MARIAN DRĂGULESCU,
GIMNAST OLIMPIC
Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!
LUCIAN SĂNMĂRTEAN,
FOTBALIST
În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens.
Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.