top of page
fibromialgie, fibromialgia, fibro mialgia, am scapat de fibromialgie, fibromialgia simptome, fibromialgia tratament, fibromialgie tratament

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB.

FIBROMIALGIA:
CAUZE, SIMPTOME & TRATAMENT 

   Fibromialgia este o afecțiune cronică, definită de durerea larg răspândită în mușchii, ligamentele și tendoanele unei persoane, împreună cu anumite puncte de contracție din de corp. Această durere poate duce apoi la dificultăți de somn, dureri de cap, sindrom de intestin iritabil și rigiditate musculară. Această afecțiune se găsește mai frecvent la femei și apare la toate grupele de vârstă. Cu toate acestea, vârsta medie a diagnosticului este de 35 de ani.

fibromialgie, fibromialgia, fibro mialgia, am scapat de fibromialgie, fibromialgia simptome, fibromialgia tratament, fibromialgie tratament

FIBROMIALGIA: CAUZE, SIMPTOME & TRATAMENT 

CAUZE

Cercetătorii și medicii nu știu ce cauzează fibromialgia. Cu toate acestea, datorită deceniilor de cercetare, suntem foarte aproape de a înțelege factorii care pot colabora pentru a provoca această afecțiune.

 

Acești factori includ:

 

  • Infecții: bolile anterioare pot declanșa fibromialgia sau pot agrava simptomele afecțiunii.

 

  • Genetică: Fibromialgia se transmite adesea în familii. Dacă aveți un membru al familiei cu această afecțiune, riscul dumneavoastră de a o dezvolta este unul crescut.

 

  • Traume: Persoanele care suferă traume fizice sau emoționale pot dezvolta fibromialgie. Afecțiunea a fost legată de tulburarea de stres posttraumatică.

 

  • Stresul: Ca și traumele, stresul poate crea efecte îndelungate cu care corpul dumneavoastră se poate confronta luni sau ani. Stresul a fost legat de tulburări hormonale care ar putea contribui la fibromialgie.

 

De asemenea, medicii nu înțeleg pe deplin factorii care determină oamenii să experimenteze durerea cronică răspândită și asociată cu afecțiunea. O altă teorie sugerează că nervii și receptorii din organism devin mai sensibili la stimulare. Asta înseamnă că pot reacționa prea mult la semnale de durere și pot provoca dureri inutile sau exagerate.

SIMPTOME

Simptomele fibromialgiei sunt dificil de diagnosticat, deoarece există multe cauze diferite, însă acestea includ:

 

  • Durerea musculară cronică

  • Spasme musculare sau stres

  • Insomnie

  • Accentuarea senzației de oboseală

  • Rigiditate sau durere la trezire

 

Diagnosticul se face adesea printr-un proces de eliminare a numărului de locuri dureroase, severității durerii și prezenței simptomelor timp de cel puțin 3 luni. Putem ajuta la diagnosticarea acestei condiții problematice.

TRATAMENT

Beneficiile exercițiilor aerobice sunt esențiale pentru persoanele care suferă de fibromialgie. Vom demonstra o serie de exerciții de întindere și de consolidare specifice, pentru a le introduce în viața de zi cu zi. Tehnicile noastre de terapie manuală vă vor reduce foarte mult simțurile și veți avea zile fără durere. Nu există niciun remediu specific pentru fibromialgie, astfel, tratamentul este axat pe gestionarea continuă a simptomelor.

 

Mulți pacienți care suferă de fibromialgie simt că beneficiază în urma tehnicilor periodice de manipulare a țesuturilor moi, incluzând masajul și terapia cu ace uscate.

EXPERTIZA NOASTRĂ

Fibromialgia poate fi o condiție foarte dificilă de abordat deoarece poate avea un impact foarte mare asupra calității vieții unei persoane. Mai mult, această tulburare poate duce la un ciclu în care oamenii pot folosi pastile sau alcool pentru a putea adormi și apoi consumând cafeină excesiv, pentru a se recupera de la oboseală.

 

Fizioterapia se concentrează pe atenuarea oboselii, a slăbiciunii musculare, a durerii și a tulburării de somn.

 

Suntem foarte calificați și vom folosi diferite tehnici bazate pe dovezi, cum ar fi sfaturile, manipularea și întărirea, și exercițiile aerobice. Cercetările au arătat că un program de exerciții prescris corect poate fi extrem de benefic pentru cei cu fibromialgie, atât fizic, cât și mental.

Obțineți o consultație gratuită pentru fibromialgie, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUȚ, 

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB.
bottom of page