top of page
lumbosacralgie, lumbosacralgia

OBȚINEȚI O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB.

LOMBOSACRALGIE: CAUZE, SIMPTOME ȘI TRATAMENTE

Conform Organizației Mondiale de Sănătate, lombosacralgia este cea mai frecventă cauză a dizabilității legate de locul de muncă. Cel puțin 80 la sută dintre români suferă de lombosacralgie în viața lor.

 

Durerile de spate pot fi cauzate de probleme de disc, articulații, mușchi și ligamente sau cel mai adesea, de o combinație a acestora. De obicei, lombosacralgia poate fi rezultatul unui traumatism sau al unei vătămări acute, al unei posturi incorecte sau al acumulării de stres, rezultat la nivelul coloanei vertebrale.

 

Cu toate acestea, există alte cauze mai rare, mai grave, ale lombosacralgiei, care pot duce la procese inflamatorii progresive ce afectează oasele, mușchii și articulațiile.

lumbosacralgie, lumbosacralgia

CAUZE

Lombosacralgia care se produce brusc și nu durează mai mult de șase săptămâni (acută) poate fi cauzată de ridicări bruște sau grele. Cea care durează mai mult de trei luni (cronică) este mai puțin frecventă decât durerea acută.

Afecțiunile legate frecvent de durerile de spate includ:

 

Tulpina musculară sau ligamentară. Ridicările grele și repetate sau o mișcare bruscă pot strânge mușchii spatelui și ligamentele spinării. Dacă vă aflați într-o stare fizică precară, încordarea constantă pe spate poate provoca spasme musculare dureroase.

Discuri bombate sau rupte. Discurile acționează ca perne între oase (vertebre) din coloana vertebrală. Materialul moale din interiorul unui disc se poate bomba sau rupe și apăsa pe un nerv.

Artrita. Osteoartrita poate afecta partea inferioară a spatelui. În unele cazuri, artrita la nivelul coloanei vertebrale poate duce la îngustarea spațiului din jurul măduvei spinării, afecțiune numită stenoză spinală.

Nereguli scheletice. Starea în care coloana vertebrală se curbă spre lateral (scolioza) poate duce, de asemenea, la dureri de spate.

Osteoporoza. Vertebrele coloanei vertebrale pot dezvolta fracturi de compresie dacă oasele devin poroase și fragile.

Sciatica. Sciatica poate apărea ca un disc herniat dacă discul apasă pe nervul sciatic. Nervul sciatic face legătura coloanei vertebrale cu membrele inferioare. Drept urmare, sciatica poate provoca dureri la nivelul picioarelor. Această durere, de obicei, se simte ca o arsură sau înțepături.

SIMPTOME

Durerea lombară pentru multe persoane este adesea resimțită ca o durere sau disconfort, localizată între coastele inferioare și fese, cu sau fără adăugarea durerilor de picioare.

 

Simptomele pot varia de la dureri musculare la dureri de tragere, mișcare limitată, mers modificat și dificultăți în a sta drept. Dacă sciatica apare odată cu problema spatelui, presiunea nervoasă este resimțită ca durere ce radiază în josul piciorului și, eventual, în gleznă sau picior. Pot apărea înțepături sau amorțeală.

Durerile acute lombare durează în general câteva zile până la săptămâni, și sunt, de obicei, o urmare a unui traumatism sau a artritei. Durerea lombară care persistă mai mult de 3 luni este considerată cronică.

TRATAMENT

Întrucât lombosacralgiile sunt adesea multifactoriale, suntem foarte instruiți pentru a diagnostica probleme la nivelul articulațiilor și țesuturilor moi ale corpului. Vom efectua un plan cuprinzător de evaluare și tratament pentru a vă ajuta să gestionați cu succes problema particulară.

 

Terapia manuală, cum ar fi manipularea / mobilizarea coloanei vertebrale, este adesea folosită pentru ameliorarea simptomelor și gestionarea acestei afecțiuni în stadiul acut. Programul de exerciții va fi conceput pentru a ajuta la restabilirea forței musculare și reeducarea tiparelor exacte de mișcare. Vă putem recomanda alte activități, cum ar fi pilates sau yoga, pentru a vă ajuta cu îngrijirea pe termen lung a spatelui. De asemenea, vă putem ajuta să vă ameliorați lombosacralgia prin utilizarea tehnicii acului uscat.

 

În timp ce durerile de spate devin o problemă a majorității, tehnicile noastre de tratament sunt cele mai eficiente. Peste 95% dintre pacienții cu lombosacralgii își rezolvă problemele cu ajutorul tehnicilor noastre inovatoare și, cel mai important, mulți pacienți care au avut în vedere sau li s-a spus să aibă o intervenție chirurgicală, sunt tratați fără intervenții chirurgicale.

EXPERTIZA NOASTRĂ

Avem o multitudine de experiențe clinice, specifice în tratamentul durerilor și leziunilor de spate. Lombosacralgia poate fi cauzată din mai multe motive diferite, astfel încât vă vom evalua starea și vom găsi cel mai potrivit tratament pentru durerea dumneavoastră.

 

În spate există multe structuri diferite care pot provoca durere; cum ar fi discul, ligamentele, mușchii și țesutul nervos. Vom încerca să găsim motivul care stă la baza deteriorării acestor structuri, ceea ce vă va permite să abordați cauza problemei, în loc să tratați simptomele.

Vom urmări să vă educăm cu privire la spatele dumneavoastră, astfel încât să puteți înțelege mai bine beneficiile tratamentului și cum să-l gestionați pe termen lung, dacă este nevoie.

 

Beneficiați de tratamentul nostru contra lombosacralgiei pentru a deveni unul dintre pacienții mulțumiți și refăcuți, fără intervenție chirurgicală!

Obțineți o consultație gratuită pentru lombosacralgie, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUT 

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens.  Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINEȚI O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB.
bottom of page