top of page
osteita pubis

OBȚINEȚI O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB!

OSTEITĂ PUBIS: 
CAUZE, SIMPTOME ȘI TRATAMENTE

Osteita pubis este o afecțiune marcată de o inflamație în care oasele pubiene drepte și stângi se întâlnesc în partea inferioară a frontului.

 

Pelvisul este un set de oase care leagă picioarele de corpul superior. De asemenea, susține intestinele, vezica și organele sexuale interne.

 

Pubisul, sau osul pubian, este una dintre cele trei oase care alcătuiesc șoldul. Articulația în care se întâlnesc oasele pubiene se numește simfiză pubiană, care este realizată din cartilaj. Când acesta și mușchii din jur se inflamează din cauza stresului asupra articulației, rezultatul este osteita pubis.

osteita pubis

CAUZE 

Osteita pubis tinde să afecteze sportivii și alte persoane care sunt foarte active fizic. Jucătorii de fotbal, baschetbaliștii, alergătorii la distanță sunt deosebit de vulnerabili la această accidentare.

Repetarea acelorași acțiuni poate sublinia simfiza pubiană. În plus, alergarea și săriturile, loviturile, patinajul pot pune o încordare nesănătoasă pe articulație.

 

Osteita pubis la femei se poate dezvolta și după naștere. O muncă prelungită care încordează mușchii pelvisului poate provoca inflamații, care în cele din urmă se vor reduce.

Chirurgia sau o vătămare a pelvisului pot duce, de asemenea, la osteită pubis.

SIMPTOME

Cel mai evident simptom al osteitei pubiene este durerea în zona inghinală și a abdomenului inferior. De asemenea, puteți simți durere sau sensibilitate atunci când se aplică presiune asupra zonei din fața oaselor pubiene.

Durerea tinde să înceapă treptat, dar poate ajunge în cele din urmă la un punct în care este constantă. Poate chiar să vă afecteze capacitatea de a sta în poziție verticală și de a merge ușor.

TRATAMENT

Avem o experiență excelentă cu sportivi cu osteită pubis. Majoritatea jucătorilor întâmpină această problemă măcar o dată în carieră. Și este cu adevărat important să revină pe teren cât mai repede posibil, în mod sănătos și constant. Din acest motiv am cercetat cel mai eficient mod de tratament, iar tehnicile pe care le-am inventat noi din abordarea multidiciplinară a combinației cu diferite metode au lucrat cel mai bine la jucători și la oamenii sedentari.

 

Aplicăm combinația metodelor de tratament ale osteopatiei, terapiei manuale, fizioterapiei și kinetoterapiei. Avem un mare succes cu acest tratament, iar timpul de tratament a fost redus în comparație cu tehnicile clasice de terapie fizică. Protocolul de tratament ar trebui să includă aceste scopuri importante: scăderea inflamației, creșterea circulației, înlăturarea durerii, redobândirea activităților fără durere. Planul de tratament trebuie personalizat în conformitate cu aceste scopuri.

EXPERTIZA NOASTRĂ

Suntem specializați în tratarea afecțiunilor de osteită pubis, cu ore de educație și abordări diferite din Turcia, Germania, Olanda, Irlanda și Statele Unite ale Americii. Vom diagnostica problemele de la nivelul articulațiilor și țesuturilor moi ale corpului dumneavoastră și vom efectua un plan cuprinzător de evaluare și tratament pentru problema dumneavoastră particulară.

 

Pe lângă asta, vă vom oferi sfaturi preventive pentru cei predispuși la osteita pubis. Avem vaste experiențe clinice în tratamentul acestor afecțiuni, cu numeroși pacienți cu osteita pubis.

Obțineți o consultație gratuită pentru osteita pubis, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUȚ, 

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINEȚI O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB!
bottom of page