top of page
menisc, meniscul, ruptura de menisc, menisc rupt, ruptura de menisc tratament fara operatie, fisura de menisc, leziune de menisc, ruptura de menisc simptome, operatie de menisc, durere de menisc

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB.

RUPTURA DE MENISC: CAUZE, SIMPTOME ȘI TRATAMENTE

Meniscul este o bucată de cartilaj care asigură suport între femurul dumneavoastră și tibie. Există două meniscuri în fiecare articulație a genunchiului.

 

Pot fi deteriorate sau rupte în timpul activităților care pun presiune sau rotesc articulația genunchiului. Totuși, nu trebuie să fiți sportiv pentru a vă alege cu o  ruptură de menisc. Simpla ridicare prea rapidă dintr-o poziție ghemuită poate provoca, de asemenea, o rupere meniscală.

menisc, meniscul, ruptura de menisc, menisc rupt, ruptura de menisc tratament fara operatie, fisura de menisc, leziune de menisc, ruptura de menisc simptome, operatie de menisc, durere de menisc

CAUZE

Meniscul poate fi rupt în timpul activităților care determină contactul direct sau presiunea cauzată de o răsucire forțată sau rotire. Sporturile care necesită întoarceri și opriri bruște te pot pune în risc mai mare pentru apariția lezărilor de menisc.

 

Rupturile de menisc devin din ce în ce mai frecvente la copii, dat fiind faptul că aceștia participă la sporturi organizate la o vârstă mai fragedă. Același lucru este valabil și pentru adolescenții care participă la sporturi competitive.

 

Meniscul se sensibilizează odată cu înaintarea în vârstă. Leziunile sunt mai frecvente la persoanele cu vârsta mai mare de 30 de ani. Dacă aveți artroză, există un risc mai mare de a vă răni genunchiul sau de a vă rupe meniscul. Când o persoană în vârstă prezintă o ruptură de menisc, este mai probabil să fie legată de degenerare. Acest lucru se poate întâmpla atunci când cartilajul din genunchi devine mai slab și mai subțire. Drept urmare, este mai predispus la rupere.

SIMPTOME

Când apare o ruptură de menisc, este posibil să auziți un sunet în jurul articulației genunchiului. După aceea, puteți experimenta:

  • durere, mai ales când zona este atinsă

  • umflătură

  • dificultate în mișcarea genunchiului sau incapacitatea de a-l deplasa într-o gamă completă de mișcare

  • senzația de genunchi blocat

  • senzația că genunchiul cedează sau nu vă poate susține

De asemenea, puteți experimenta o senzație de alunecare, care este de obicei o indicație că o bucată de cartilaj s-a desfăcut și blochează articulația genunchiului.

TRATAMENT

Din fericire, nu toate rupturile meniscale necesită intervenție chirurgicală. Inițial, ar trebui să tratați genunchiul cu tehnici conservatoare, care includ combinația de osteopatie, fizioterapie, kinetoterapie, terapie manuală. Exercițiile vă vor fi recomandate pentru a consolida mușchii din jurul genunchiului. Aceste proceduri vă vor reduce durerea și vor crește mobilitatea și stabilitatea genunchiului.

 

Dacă genunchiul nu răspunde la tratamentele de mai sus, medicul dumneavoastră vă poate recomanda intervenția chirurgicală artroscopică. Timpul de recuperare pentru genunchi depinde de o serie de factori, inclusiv cât de severă este ruperea meniscului.

EXPERTIZA NOASTRĂ

Avem o gamă largă de experiență în tratarea pacienților cu rupturi meniscale atât propuse pentru chirurgie, cât și după stadii de intervenție, cu ore de educație și abordări diferite din Turcia, Germania, Olanda, Irlanda și Statele Unite ale Americii.

 

 Am lucrat cu numeroși sportivi care au avut probleme cu rupturile de menisc. Avem colaborări cu cluburi sportive, iar dauna meniscului este una dintre cele mai văzute probleme pentru multe zone sportive. Oferim reabilitare sportivă pentru a ajuta la scăderea rigidității și durerii și a ajuta la întoarcerea individului la o independență completă și la un stil de viață mai activ.

 

Vom diagnostica problemele de la nivelul genunchilor dumneavoastră și vom efectua un plan cuprinzător de evaluare și tratament pentru ruptura de menisc.

Obțineți o consultație gratuită pentru ruptura de menisc, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUT 

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB.
bottom of page