top of page
ruptura de tendon ahilean, ruptura ahilean

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB.

RUPTURA DE TENDON AHILEAN

Tendonul este banda de țesut care leagă practic mușchiul de os. Tendonul lui Ahile, după cum ne indică și denumirea sa, se regăsește în spatele piciorului inferior și leagă mușchiul gambei de osul călcâiului. Numit și cordonul călcâiului, tendonul lui Ahile facilitează mersul, ajutând la ridicarea călcâiului de la sol. În situații de suprasolicitare, tendonul ahilean se poate rupe complet sau parțial. Ruptura de tendon ahilean este o accidentare care afectează partea posterioară și inferioară a gleznei. Apare cel mai des la persoanele care practică activități sportive sau de recreație intense.

Dacă tendonul lui Ahile se rupe, vei simți o pocnitură, urmată imediat de o durere ascuțită în spatele gleznei și piciorului, și care va afecta, în cele mai multe cazuri, abilitatea de a merge corect.

O ruptură a tendonului lui Ahile poate fi completă sau parțială și apare atunci când tendonul este întins dincolo de capacitatea sa. Săriturile intense, răsucirile sau accelerarea bruscă în timpul alergării pot întinde excesiv tendonul, și pot provoca o ruptură. O leziune a tendonului poate rezulta, de asemenea, din cădere sau împiedicare.

Rupturile tendonului lui Ahile sunt cel mai adesea observate în rândul persoanelor de vârstă mijlocie care participă la activități sportive în timpul liber. Deși mai puțin frecvent, tendonul lui Ahile poate fi slăbit și se poate rupe în urma administrării unor medicamente precum steroizii sau anumite antibiotice.

ruptura de tendon ahilean, ruptura ahilean

CAUZE

Tendonul lui Ahile te ajută să apeși cu piciorul în jos, să te ridici pe degete și să apeși pe picior în timp ce mergi.  Cu alte cuvinte, folosești acest tendon de fiecare dată când miști piciorul.

Când vorbim de o ruptură, aceasta este localizată, de obicei, la 6 centrimetri deasupra călcâiului. Această secțiune poate fi predisupusă la ruptură, pentru că primește mai puțin sânge, și, de asemenea, diminuează posibilitatea de vindecare.

Rupturile de la nivelul tendonului lui Ahile apar de cele mai multe ori pe fondul unui stres mecanic exercitat asupra tendonului. Câteva cauze frecvente sunt:

  • practicarea sporturilor care presupun sărituri;

  • căderea de la înălțime;

  • pășirea într-o groapă .

Totodată, există câțiva factori de risc care influențează apariția acestei afecțiuni:

  • vârsta: între 30-40 de ani;

  • sexul: rata de accidentare este 5 ori mai mare în rândul bărbaților, decât printre femei;

  • sporturile de recreație;

  • injecțiile cu steroizi antiinflamatori pentru a scădea durerea și inflamația sau antibioticele, medicamentațiile ce pot duce la slăbirea structurii tendonului.

SIMPTOME

O persoană care a suferit o ruptură a tendonului lui Ahile poate experimenta una sau mai multe dintre următoarele:

- durere severă, care apare brusc și care se simte ca o lovitură sau o înjunghiere, în partea din spate a gleznei sau a gambei;

- umflături pe partea din spate a piciorului, între călcâi și gambă;

- dificultăți de mers și imposibilitatea de a păși pe piciorul accidentat;

- inabiltiate de a sta pe vârfuri pe piciorul accidentat.

TRATAMENT

Consultarea unui specialist este fundamentală pentru a identifica, în primul rând, severitatea traumatismului. Clinica noastră, Medicine Park, este specializată în tratarea problemelor de la nivelul tendonului ahilean. Specialiștii noștri au experiență vastă și vin în întâmpinarea dumneavoastră cu cele mai bune soluții și cele mai adecvate moduri de abordare pentru un tratament corect și eficient.

Experiența noastră vastă în tratarea acestei afecțiuni ne ajută să obținem cele mai bune rezultate în rândul pacienților care au suferit o ruptură a tendonului lui Ahile. Specialiștii noștri vă vor îndruma încă de la început și vor fi la dispoziția dumneavoastră pentru a se asigura că tratamentul urmat va avea eficiența scontată. În plus, schema de tratament aplicată de către experții clinicii noastre va fi personalizată și se va adapta în funcție de evoluția afecțiunii. Rata de succes a pacienților noștri ne arată că tehnicile proprii dezvoltate în clinica noastră sunt extrem de eficace.  

EXPERTIZA NOASTRĂ

Suntem specializați în tratarea rupturilor de tendon Ahliean, cu ore de educație și abordări diferite din Turcia, Germania, Olanda, Irlanda și Statele Unite ale Americii. Vom diagnostica problemele de la nivelul articulațiilor și țesuturilor moi ale corpului dumneavoastră și vom efectua un plan cuprinzător de evaluare și tratament pentru problema dumneavoastră particulară.

În plus, vom oferi sfaturi preventive pentru cei predispuși la ruptura de tendon ahilean. Avem vaste experiențe clinice în tratamentul afecțiunilor de la nivelul tendoanelor, cu numeroase cazuri de success în vindecarea completă a rupturilor de tendon Ahilean.

Obțineți o consultație gratuită pentru ruptura de tendon ahilean, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUT 

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB.
bottom of page