top of page
tunel carpian, sindrom de tunel carpian, sindromul de tunel carpian, sdr de tunel carpian, sindrom tunel carpian, sindromul tunelului carpian, tarif operatie tunel carpian, antiinflamator pentru tunel carpian, nervul median, canal carpian

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

*NU LUCRĂM CU CNAS, CASMB SAU OPSNAJ.

SINDROMUL
TUNELULUI CARPIAN

Sindromul tunelului carpian, numit și compresia nervului median, este o afecțiune care vă provoacă amorțeală, furnicături sau slăbiciune în mână. Se întâmplă din cauza presiunii asupra nervului median, care parcurge lungimea brațului, trece printr-un pasaj din încheietura mâinii numit tunel carpian și se termină în mână. Nervul median controlează mișcarea și senzația degetului mare și mișcarea tuturor degetelor, cu excepția celui mic.

tunel carpian, sindrom de tunel carpian, sindromul de tunel carpian, sdr de tunel carpian, sindrom tunel carpian, sindromul tunelului carpian, tarif operatie tunel carpian, antiinflamator pentru tunel carpian, nervul median, canal carpian

CAUZE

Majoritatea cazurilor de sindrom de tunel carpian sunt cauzate de o combinație de factori. Studiile arată că femeile și persoanele în vârstă sunt mai susceptibile de a dezvolta afecțiunea.


Alți factori de risc pentru sindromul de tunel carpian includ:

  • Ereditate: Acesta este probabil un factor important. Tunelul carpian poate fi mai mic la unii oameni sau pot exista diferențe anatomice care schimbă spațiul pentru nerv - și aceste trăsături pot rula în familii.

  • Utilizare repetitivă a mâinilor: Repetarea aceleiași mișcări sau activități ale mâinii și încheieturii mâinii pe o perioadă prelungită de timp poate agrava tendoanele de la încheietura mâinii, provocând umflături care pun presiune pe nerv.

  • Poziția mâinii și a încheieturii mâinii: Efectuarea de activități care implică flexie sau extensie extremă a mâinii și încheieturii mâinii pentru o perioadă prelungită de timp poate crește presiunea asupra nervului.

  • Sarcina: Modificările hormonale în timpul sarcinii pot provoca umflături.

  • Condiții de sănătate: Diabetul, artrita reumatoidă și dezechilibrul glandei tiroide sunt afecțiuni asociate sindromului de tunel carpian.

SIMPTOME

Simptomele sindromului tunelului carpian încep de obicei treptat și includ:

 

  • Furnicături sau amorțeală. Este posibil să observați furnicături și amorțeală în degete sau în mână. De obicei, degetul mare, arătătorul, mijlociul sau inelarul sunt afectate, dar nu și degetul mic. S-ar putea să simțiți o senzație ca un șoc electric în aceste degete. Senzația se poate deplasa de la încheietura mâinii până la braț. Aceste simptome apar adesea în timp ce țineți volanul, telefonul sau ziarul sau vă pot trezi din somn. Mulți oameni își „dau mâna” pentru a încerca să-și amelioreze simptomele. Senzația de amorțeală poate deveni constantă în timp.

  • Slăbiciune. Este posibil să simțiți slăbiciunea în mână și să scăpați obiecte. Acest lucru se poate datora amorțelii din mână sau slăbiciunii mușchilor degetului mare, care sunt, de asemenea, controlați de nervul median.

TRATAMENT

Dacă aveți sindromul de tunel carpian, prima întrebare este dacă este posibilă rezolvarea acestei afecțiuni fără intervenție chirurgicală. Ultimii cercetători au dovedit că sindromul de tunel carpian se poate vindeca dacă se aplică un tratament adecvat pe zona afectată.

 

În clinică, rata noastră de succes în tratamentul pacienților cu sindromul tunelului carpian a atins 95% cu tehnicile noastre inovatoare de tratament, combinând proceduri de osteopatie, terapie manuală și fizioterapie. Pacienții ce suferă de durere, amorțeală, senzație de arsură și slăbiciune sunt tratați prin abordarea noastră revoluționară. În concluzie, NU RECOMANDĂM NICIODATĂ luarea unei decizii chirurgicale înainte de a se încerca reabilitarea.

Majoritatea oamenilor pot ameliora durerile de sindrom de tunel carpian folosind un program de tratament adecvat, ce vizează sursa problemei. Acesta este motivul pentru care este important ca prima dată să determinați sursa problemelor dumneavoastră și abia apoi, de asemenea, să le tratați. Vă recomandăm să modificați și activitățile din viața de zi cu zi care vă produc discomfort fizic.

EXPERTIZA NOASTRĂ

Avem o multitudine de experiențe clinice, specifice în tratamentul sindromului tunelului carpian. Acest sindrom poate fi cauzat din mai multe motive diferite, astfel încât vă vom evalua starea și vom găsi cel mai potrivit tratament pentru durerea dumneavoastră.

 

Vom urmări să vă educăm cu privire la simptomele dumneavoastră, astfel încât să puteți înțelege mai bine beneficiile tratamentului și cum să le gestionați pe termen lung, dacă este nevoie.

 

Beneficiați de tratamentul nostru contra sindromului tunelului carpian pentru a deveni unul dintre pacienții mulțumiți și refăcuți, fără intervenție chirurgicală!

Obțineți o consultație gratuită pentru sindromul tunelului carpian, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUȚ

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

*NU LUCRĂM CU CNAS, CASMB SAU OPSNAJ.

bottom of page