top of page
tendinita achiliana, tratament tendinita achiliana, tendinopatie achiliana, tendinoza achiliana, tendinita achiliana bilaterala

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB.

TENDINITA ACHILIANĂ: CAUZE, SIMPTOME ȘI TRATAMENTE

Tendonul lui Ahile atașează mușchii gambei de oasele călcâiului sau calcaneu. Folosiți acest tendon pentru a sări, a merge, a alerga și a sta pe vârfurile picioarelor.

 

O vătămare a tendonului lui Ahile se poate întâmpla oricui, indiferent că ești atlet sau pur și simplu te duci în viața de zi cu zi.

 

Activitatea fizică continuă, intensă, cum ar fi alergarea și săriturile, poate provoca inflamații dureroase ale tendonului lui Ahile, cunoscut sub numele de tendinita Achilliană.

tendinita achiliana, tratament tendinita achiliana, tendinopatie achiliana, tendinoza achiliana, tendinita achiliana bilaterala

CAUZE

Exercițiile fizice excesive sau mersul cauzează frecvent tendinita achilliană, în special pentru sportivi. Cu toate acestea, factorii care nu au legătură cu exercițiile fizice pot contribui, de asemenea, la riscul dumneavoastră.

 

Orice activitate repetată care vă încordează tendonul lui Ahile poate provoca tendinita achilliană. Unele cauze includ:

 

 • exerciții fără o încălzire adecvată

 • încordarea mușchilor gambei în timpul exercițiilor fizice repetate

 • jocul de sport, cum ar fi tenisul, care necesită opriri rapide și schimbări de direcție

 • creștere bruscă a activității fizice, fără a permite corpului să se adapteze la antrenament crescut

 • purtând pantofi vechi sau nepotriviți

 • purtând zilnic tocuri înalte sau pentru durate prelungite

 • având pinteni osoși în spatele călcâielor

 • vârstă înaintată

SIMPTOME

Principalul simptom al tendinitei lui Ahile este durerea și umflarea în partea din spate a călcâiului dumneavoastră, atunci când mergeți sau alergați. Alte simptome includ mușchii strânși ai gambei și o gamă limitată de mișcări atunci când vă flexați piciorul.

Printre simptome se numără:

 • disconfort sau umflare în partea din spate a călcâiului

 • mușchii strânși ai gambei

 • raza limitată de mișcare atunci când flexați piciorul

 • pielea de pe călcâie excesiv de caldă la atingere

TRATAMENT

Avem o experiență excelentă cu sportivi cu tendinita achilliană. Majoritatea jucătorilor întâmpină această problemă măcar o dată în carieră. Și este cu adevărat important să revină pe teren cât mai repede posibil, în mod sănătos și constant. Din acest motiv am cercetat cel mai eficient mod de tratament și tehnicile pe care le-am inventat noi din abordarea multidiciplinară a combinației cu diferite metode au lucrat cel mai bine la jucători și la oamenii sedentari.

 

Aplicăm combinația metodelor de tratament ale osteopatiei, terapiei manuale, fizioterapiei și kinetoterapiei. Avem un mare succes cu acest tratament, iar timpul de tratament a fost redus în comparație cu tehnicile clasice de terapie fizică. Protocolul de tratament ar trebui să includă aceste scopuri importante: scăderea inflamației, creșterea circulației, înlăturarea durerii, redobândirea acitivităților fără durere. Planul de tratament trebuie personalizat în conformitate cu aceste scopuri.

EXPERTIZA NOASTRĂ

Suntem specializați în tratarea problemelor de tendinită achiliană, cu ore de educație și abordări diferite din Turcia, Germania, Olanda, Irlanda și Statele Unite ale Americii. Vom diagnostica problemele de la nivelul articulațiilor și țesuturilor moi ale corpului dumneavoastră și vom efectua un plan cuprinzător de evaluare și tratament pentru problema dumneavoastră particulară.

 

Pe lângă asta, vom oferi sfaturi preventive pentru cei predispuși la tendinita achiliană, întrucât avem vaste experiențe clinice în tratamentul acestei afecțiuni.

Obțineți o consultație gratuită pentru tendinita achiliană, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUT 

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB.
bottom of page