top of page
umar dislocat, dislocare umar, umar dislocat simptome, umar dislocat recuperare, recuperare umar dislocat, umar dislocat tratament

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB.

UMĂRUL DISLOCAT

Articulația umărului se formează la îmbinarea celor trei oase: clavicula, omoplatul și osul brațului. Aceasta este practic cea mai mobilă articulație a corpului. Ținând cont că dispune de o mobilitate mare, care permite întoarceri în multe direcții, umărul devine, totodată, o articulație ușor de dislocat.

Astfel, la nivelul umărului pot apărea luxații parțiale sau totale care sunt extrem de dureroase și produc instabilitate la nivelul umărului.

Durata de vindecare a unui umăr dislocat este cuprinsă între 12 și 16 săptămâni, după ce umărul a fost repus în poziție.

umar dislocat, dislocare umar, umar dislocat simptome, umar dislocat recuperare, recuperare umar dislocat, umar dislocat tratament

CAUZE

Articulația umărului este cea mai frecvent dislocată articulație a corpului, deoarece dispune de o mare libertate de mișcare. Umărul se poate discloca în față, în spate sau în jos, complet sau parțial. Majoritatea dislocărilor se se produc în față. În timpul dislocării, țesutul fibros al umărului, format din ligamentele care unesc oasele umărului, poate fi întins sau poate suferi rupturi, complicând de multe ori recuperarea.

 

Cel mai adesea, dislocarea umărului poate fi cauzată de:

  • Accidentări în timpul competițiilor sportive: sporturi de contact (fotbal, hockey, rugby) și sporturi care ar putea implica posibilitatea de cădere, precum ski, gimnastică și volei;

  • Traume suferite în urma aplicării unei forțe puternice asupra umărului, precum accidentele de mașină;

  • Căderi sau accidentări.

În urma unui astfel de traumatism pot apărea, din păcate, și complicații. Astfel, sunt des întâlnite:  

  • rupturi musculare, ale tendoanelor și ligamentelor;

  • lezarea nervilor sau vaselor de sânge din jurul articulațiilor umărului;

  • instabilitatea umărului, în special dacă ați suferit o dislocare severă sau dislocări repetate, ce vă vor face predispuns la accidentări.

SIMPTOME

Cele mai frecvente semne care indică un umăr dislocat sunt:

  • Un umăr vizibil deformat sau deplasat;

  • Umflături sau vânătăi în zona umărului;

  • Dureri intense;

  • Incapacitate de mișcare la nivelul umărului.

Luxația umărului poate provoca, de asemenea, amorțeală, slăbiciune sau furnicături în apropierea traumatismului suferit, cum ar fi în zona gâtului sau a brațului. Mușchii de la nivelul umărului pot suferi spasme din cauza traumatismului, crescând adesea intensitatea durerii.

Dacă resimțiți aceste simptome, trebuie să apelați în cel mai scurt timp posibil la asistență medicală.

TRATAMENT

Este recomandat să mergeți la medic și să începeți un tratament de recuperare imediat ce bănuiți că ați suferit o dislocare a umărului. În clinica noastră, beneficiați de expertiză medicală de nivel înalt și abordări terapeutice care, de-a lungul timpului, s-au dovedit extrem de eficiente.

Specialiștii noștri găsesc de fiecare dată soluții la problemele pacienților care ajung în clinica noastră. Cu scheme personalizate de tratament și sub atenta îndrumare a experților noștri, rezultatele îmbucurătoare nu întârzie să apară. Rata de recuperare a pacienților noștri ne dovedește că urmăm cele mai bune practici medicale.

Protocolul de tratament pe care îl urmăm duce rapid la scăderea inflamației, diminuarea durerii, redobândirea mobilității și reluarea acitivităților uzuale fără durere.

EXPERTIZA NOASTRĂ

Suntem specializați în tratarea pacienților care au suferit dislocarea umărului, cu ore de educație și abordări diferite din Turcia, Germania, Olanda, Irlanda și Statele Unite ale Americii.

Vom diagnostica problemele de la nivelul articulațiilor și țesuturilor moi ale corpului dumneavoastră și vom efectua un plan cuprinzător de evaluare și tratament pentru problema dumneavoastră particulară.

De asemenea, suntem aici să oferim sfaturi preventive pentru pacienții predispuși la dislocarea umărului, întrucât avem vaste experiențe clinice în tratamentul acestei afecțiuni cu numeroase cazuri de recuperare completă.

Obțineți o consultație gratuită pentru umărul dislocat, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUT 

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB.
bottom of page