top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

Despre ghimbir si beneficiile lui



În urma unor studii, s-a descoperit faptul că ghimbirul şi cicoarea au un efect similar asupra ficatului, ajutând la buna lui funcţionare.

In primul rand, ficatul tău va fi protejat de boli

În urma testelor efectuate s-a constatat că prin consumul de ghimbir funcţiile ficatului s-au îmbunătăţit, eliminarea toxinelor s-a făcut mai bine şi sângele s-a curăţat. De asemenea, specialiştii au analizat o mostră de ţesut din ficat în urma consumului regulat de ghimbir, iar efectele au fost surprinzătoare asupra funcţiilor ficatului.

Împiedică depunerea colesterolului pe artere

În al doilea rând, atunci când este consumat zilnic, ghimbirul are un efect spectaculos asupra grăsimilor din corp. El împiedică formarea depozitelor de colesterol, protejând inima de boli grave. Iar atunci când este consumat în combinaţie de ceapa şi usturoiul, efectul protector asupra inimii este unul mult mai puternic.

Nutrienţii vor fi absorbiţi mai uşor.

Prin consumul zilnic de ghimbir, vitaminele şi mineralele sunt mai bine absorbite în corp. Acest efect apare datorită faptului că ghimbirul favorizează eliberarea unor enzime importante în procesul de digestie.

De menționat faptul ca în timpul sarcinii, femeile nu ar trebui sa consume mai mult de 1 gram de ghimbir pe zi.

10 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

GRIGORE MORA, NR. 19, SECTOR 1

(ZONA AVIATORILOR, LÂNGĂ TVR)

0727 464 464

centru de recuperare, fizioterapie, kinetorerapie, osteopatie
bottom of page