top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

Fructele ce combat cancerul



Fructele goji

Conţin betacaroten şi zeaxantină, două substanţe care combat cancerul şi protejează vederea. De asemenea, fructele goji conţin un compus care a fost folosit pentru tratarea pacientelor cu cancer cervical, precum şi germaniu, un mineral cu proprietăţi anticancerigene care se găseşte foarte rar în fructe.

Strugurii negri

În strugurii negri se regăseşte o cantitate mai mare de resveratrol, o substanţă care combate cancerul. "Resveratrolul acţionează asupra unor gene (numite sirtuine) care sunt cunoscute ca protectoare ale celulelor sănătoase împotriva îmbătrânirii. Poate, de asemenea, să încetinească cele trei stadii de dezvoltare ale cancerului - iniţierea, stimularea şi progresia - prin blocarea acţiunii factorului NF-KappaB", spune specialistul. De asemenea, în sâmburii de strugurii negri se găseşte proantocianidină, o substanţă care reduce producţia de estrogen, împiedicând apariţia cancerului la sân şi prostată.

Roşiile gătite

Roşiile sunt considerate fructe cu proprietăţi puternice anticancerigene. Licopenul este substanţa care transformă roşiile într-un superaliment. Pentru un efect puternic anticancerigen, roşiile trebuie consumate gătite şi combinate cu uleiul de măsline care are rolul de a favoriza o absorbţie mai bună a licopenului, scrie medicul David Servan Schreiber în cartea sa "Anticancer".

Cireşele

Constituie un aliment cu efecte naturale anticancerigene, datorită conţinutului lor bogat în acid glucaric. Această substanţă facilitează procesul de detoxifiere al corpului şi ajută la eliminarea substanţelor cancerigene.

Ananasul

Acest fruct delicios conţine bromelină, o substanţă care ucide celulele canceroase.

Afinele

Ele combat cancerul deoarece conţin antocianidină, proantocianidină şi acid elagic, două ingrediente care stimulează mecanismele de eliminare a substanţelor cancerigene

Lămâile

Conţin flavonoizi cu efect antiinflamator şi stimulează procesul de detoxifiere şi eliminare a substanţelor cancerigene.

Rodiile

Rodiile sunt recunoscute de mii de ani pentru capacitatea lor de a reduce dezvoltarea cancerului la prostată.

130 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page