top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

Pași simpli pentru a renunța la fumat!



În primul rand, trebuie sa realizati motivele principale pentru care este important sa renuntati la fumat. Faptul ca sanatatea dumneavoastra este pusa in joc, ar trebui sa va dea de gandit. In al doilea rand, banii pe care ii economisiti atunci cand vine vorba de cumpararea pachetelor de tigari sau de faptul ca persoanele din jur sunt afectate si ele odata cu satisfacerea viciului dumneavoastra.

Pregatiti-va pentru incetarea acestui viciu:

- numarati tigarile pe care le fumati

- alegeti metoda prin care doriti sa va lasati de fumat

- alegeti o data exacta

- incetati-va rutina dumneavoastra

- cereti sprijinul persoanelor apropiate

- aruncati toate tentatiile din jurul dumneavoastra

- curatati-va corpul de nicotina prin a consuma foarte multa apa, prin a manca multe legume, fructe, usturoi, ceapa si galbenusuri de ou si incercati sa faceti multe exercitii.

Incercati sa va distrageti atentia prin gasirea unei activitati care sa va tina minea ocupata de exemplu, a face miscare este si sanatos si va si ajuta sa nu va mai focusati pe aceasta. A face curatenie sau sa gasiti un substitut pentru o perioada, cum ar fi bomboanele sau sa va spalati pe dinti tot mai des.

Pentru o perioada incercati sa evitati cafeaua sau alcoolul si ganditi-va mai mult la beneficiile faptului ca nu mai fumati.

Succes!

5 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page