top of page
Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

Un meniu sănătos


La trezire: 250 – 600 ml apă (cantitatea optimă, după ”metoda japoneză de prevenție a bolilor cu 600ml apă”) + ½ lămâie. Cealaltă ½ se consumă cu o cană mare de apă, imediat ce revenim acasă, după programul zilei.

…20 min pauză.

MICUL DEJUN

Omletă din albușuri + legume crude colorate (ardei roșu, roșii, castraveți, gulii etc.) + 1 felie de pâine integrală sau de secară (Prospero).

După micul dejun, 1 cană ceai cald din plante, obligatoriu!!!

  • ceai verde cu iasomie – maxim 2 minute infuzat – energizant!

Gustare - aprox. ora 11...

250gr fructe (nu banană)

– doar dacă la micul dejun nu s-a consumat proteină animală!

PRÂNZUL... fără pâine!!!

Primul fel: CEVA CRUD...

- salată de crudități

Felul II : tip de mâncare, la alegere... Atenție la cantitate!!!

supă de linte

paste integrale cu legume gratinate

brocoli sau conopidă la cuptor

cartofi dulci cu rozmarin și salată verde.

GUSTARE 2 (până în ora 16)...

  1. 1-2 morcovi

  2. iaurt de capră 250 ml + 1 lingură semințe Chia sau cânepă

CINA... fără pâine!!!

PROTEINĂ + LEGUME

Legume la cuptor (broccoli, sau dovlecel și morcov) cu pește alb și lămâie

Legume la cuptor (sau legume fierte) cu carne alba (piept de pui, piept de rață, iepure) la grătar.


Legume la cuptor (sau legume fierte) cu carne de vită.

DUPĂ fiecare ANTRENAMENT: 1000mg spirulină (Hofigal) cu 1 pahar mare de apă!!!

ZI LIBERĂ!!! Dumincă ...

micul dejun și prânzul la alegere (atenție la cantități!!!), fără cină (doar limonadă și ceai neîndulcit)!!!

sau

micul dejun conform programului, prânzul ”la alegere”,

iar

cina:

iaurt sau fresh verde din frunze și rădăcinoase.

SĂ AVEȚI GRIJĂ LA…

  1. 30-40ml apă/ kg corp!!! MULTĂ APĂ, înainte de mese cu 20 minute, în timpul antrenamentelor. Fără apă nu se realizează un program sănătos de slăbit!!! Zilnic 2-3 l, în zilele de antrenament mai mult decât în celelalte, 3-4l.

  2. Nu se consumă nimic altceva, înafara celor prezentate.

  3. Dacă ne dorim să prăjim ceva, putem să o facem cu ulei sau unt de cocos.

  4. La salate putem folosi: suc de lămâie, ½ linguriță de ulei de măsline extravergin, 1 lingură fulgi de drojdie inactivă, 1 linguriță semințe de chia, 1 linguriță muștar boabe.

22 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page