top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

Mănâncă un curcubeu



Fitonutrientii sunt mici compusi chimici foarte hranitori, produsi de plante pentru a se proteja de diverse amenintari, precum bateriile si virusurile. Cand mananci plante, organismul tau beneficiaza de protectia fitonutrientilor pe care ii absoarbe.

Fitonutrientii confera legumelor si fructelor coloritul viu si stralucitor, ca portocaliul morcovului, rosul ardeiului sau movul verzei.

Ultimele cercetari au demonstat ca un consum sporit de fructe, legume, oleaginoase, cereale integrale si leguminoase, viu colorate si cu concentratie mare de fitonutrienti, ajuta celulele in lupta cu radicalii liberi. Totodata, reduce riscul aparitiei anumitor tipuri de cancer, dar si a bolilor cardiace sau a hipertensiunii.

Exista mii si mii de fitonutrienti si doar o parte din ei au proprietati curative demonstrate stiintific. Spre deosebire de vitamine sau de minerale, nu exista o doza zilnica recomandata de fitonutrienti. Drept urmare, incearca o gama cat mai larga de fructe si de legume pentru a-ti asigura concentratia optima de fitonutrienti in dieta.

10 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page