top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

POVEȘTILE MEDICINE PARK: AFECȚIUNILE BRAȚELOR


tuncay ozturk centru de recuperare fizioterapie kinetoterapie dureri de spate

Bună ziua, dragi prieteni,


Vreau să împărtășesc cu voi povestea unui pacient care mi-a vizitat recent clinica, întrucât este un caz extrem de comun, cu care mă confrunt de câțiva ani în continuu.


Acest pacient a căzut în urmă cu două luni, folosindu-și brațul ca element protector, care să micșoreze impactul dureros cu solul. Încă resimte o durere apăsătoare, chiar dacă nu au existat leziuni de mușchi sau de os în urma traumei suferite. Într-un astfel de context, recuperarea medicală ar trebui să devină un pilon important în viața noastră, date fiind aceste incidente.


Pacientul meu nu a urmat sesiuni de recuperare imediat după căzătură, astfel că acum durerea s-a cronicizat iar brațul a devenit afectat de durerea zilnică, punându-i bariere în a își continua activitățile cotidiene în limite normale.


Am început de aproximativ o săptămână ședințele de recuperare medicală iar acum își folosește brațul în proporție de 80%. Ce vreau să subliniez este faptul că durerea de braț poate exista pentru mai mult de 3-4 zile, cu sau fără existența unei traume. Dacă această durere nu este tratată din punct de vedere mecanic și fizic, ci doar ușor anesteziată cu analgezice, există riscul de a deveni o afecțiune pe termen lung, care să umbrească o parte a vieții noastre.


Zi cu soare!


190 afișări0 comentarii
bottom of page