top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

Sindromul de tunel carpian



Sindromul de tunel carpian este o afecțiune articulară mâinii și brațului care cauzează senzații de amorțeală , înțepături și alte simptome asemănătoare.

Ce cauzează apariția sindromului de tunel carpian ?

La apariția sindromului de tunel carpian contribuie mai mulți factori, precum anatomia articulației pumnului, probleme de sănătate generale, sau tipul și intensitatea de activității în care se exploatează funcția mâinii.

Solidarizat de oase și ligamente, tunelul carpian este un pasaj îngust , localizat în fața palmară a încheieturii mâinii . Acest tunel protejează ,principalul nerv al mâinii și cele nouă tendoane ale mușcholor care îți îndoaie degetele.

Compresia nervului produce amorțeală , înțepături, furnicături, și eventual, slăbirea forței ce caracterizează sindromul de tunel carpian .

Tratament

Din fericire, pentru majoritatea oamenilor care suferă de acest sindrom, un tratament fiziokinetoterapeutic adecvat poate elimina durerea și senzațiile de înțepături , și poate restaura funcția pumnului .

La Medicine Park București, acordăm timp pentru a-ți acorda un tratament adaptat , potrivit nevoilor tale pentru a te recupera eficient .

Pentru mai multe informații sau pentru programări, ne puteți contacta la : 021 313 0430 .


16 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

GRIGORE MORA, NR. 19, SECTOR 1

(ZONA AVIATORILOR, LÂNGĂ TVR)

0727 464 464

centru de recuperare, fizioterapie, kinetorerapie, osteopatie
bottom of page