top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

5 SFATURI DE SOMN PENTRU DURERI DE SPATE

Actualizată în: 8 apr. 2019


tuncay ozturk centru de recuperare fizioterapie kinetoterapie dureri de spate

Durerile de spate pot fi greu de suportat în timpul zilei, dar pot face ca somnul de noapte să fie chiar mai greu. Poate fi dificil să găsiți o poziție confortabilă, astfel încât să puteți adormi. Și s-ar putea să nu reușiți să intrați și să ieșiți din pat fără durere.


Dar somnul bun este esențial pentru sănătatea dumneavoastră și pentru o parte importantă a bunăstării generale. Studiile au constatat că americanii care și-au clasat calitatea vieții drept foarte bună sau excelentă, au dormit în medie cu 18-23 de minute mai mult decât cei care au considerat că sănătatea lor și calitatea vieții sunt mai sărace.


Dacă întâmpinați dificultăți în obținerea unui număr suficient de ore de somn din cauza durerilor de spate, încercați aceste sfaturi care pot ușura somnul.


1. Găsiți poziția corectă.


Anumite poziții de dormit vă pot ajuta să vă ușurați durerile de spate, așa că găsiți una care este cea mai confortabilă pentru dumneavoastră. Încercați să dormiți cu o pernă între sau sub picioarele dvs. pentru sprijin suplimentar.


Dacă dormiți de partea dvs., puneți perna între genunchi și trageți-o ușor spre piept. Dacă vă place să dormiți pe spate, încercați perna sub genunchi, sau ridicați un prosop mic și puneți-l sub spatele dumneavoastră.


2. Obțineți o saltea bună.


Tipul de saltea de care aveți nevoie depinde de tipul corpului.


Medicii au recomandat întotdeauna saltelele ferme, dar cercetările au arătat că persoanele cu dureri de spate scăzute dorm într-adevăr mai rău pe saltele foarte grele în comparație cu alte tipuri.


3. Intrați și ieșiți din pat cu atenție.


Poate părea evident, dar fiți foarte atent când intrați și ieșiți din pat. Îndoirea înainte la talie vă poate provoca mai multe dureri de spate.


4. Faceți sport.


Făcând exerciții vizate pentru a vă întări mușchii din abdomen, șoldurile, spatele și pelvisul poate ajuta, de asemenea, să vă ușureze durerile de spate.


Creșterea rezistenței și a flexibilității în acești mușchi, poate reduce șansele de a vă tensiona spatele și de a vă confrunta cu spasme musculare în timpul nopții.


5. Încercați să faceți yoga înainte de somn.


Cercetările au arătat că yoga sau întinderea intensivă pot ajuta la reducerea durerilor de spate. De asemenea, vă poate ajuta să vă reduceți stresul și să vă facă să dormiți mai bine.



318 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page