top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

DE CE ESTE SPORTUL IMPORTANT PENTRU FIBROMIALGIE SI SARCINA?


 tuncay ozturk fibromialgie sport

Sportul vă ajută să vă mențineți în formă. Îmbunătățește mușchii, menține articulațiile flexibile și mărește starea de spirit prin creșterea serotoninei în corpul dumneavoastră. Serotonina este unul dintre neurotransmițătorii pe care oamenii de știință l-au găsit a fi legați de fibromialgie. Neurotransmițătorii sunt substanțe chimice care trimit mesaje specifice de la o celulă la alta. În timp ce doar un procent mic de serotonină este localizat în creier, se consideră că acest neurotransmițător joacă un rol vital în medierea stărilor de spirit.


Prea mult stres poate duce la niveluri scăzute de serotonină. Aceasta, la rândul său, poate duce la agresiune și sentimente de depresie. Lipsa exercițiilor fizice poate agrava scăderea nivelului de serotonină. Pe de altă parte, nivelurile crescute de serotonină din creier sunt asociate cu un efect calmant, care reduce anxietatea. În unele cazuri, acestea sunt, de asemenea, asociate cu somnolență. Având o funcție stabilă în circuitele creierului care utilizează serotonina pentru a trimite mesaje este legată de o dispoziție pozitivă.


Împreună cu întinderea și activitățile zilnice normale în timpul sarcinii, ia în considerare exercitarea într-o piscină caldă. Căldura ar putea ajuta la ușurarea durerii fibromialgiei, în timp ce efortul de întindere și alte exerciții de impact redus vă pot menține mușchii și articulațiile flexibile și puternice.


Alte exerciții care ar putea fi de ajutor includ călătoria cu bicicleta staționară, tai chi și yoga. Dar amintiți-vă că unele poziții de yoga vor trebui adaptate pentru schimbarea formei în timpul sarcinii.


121 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page