top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

BENEFICIILE NECUNOSCUTE ALE NUCILOR



O analiză amănunțită asupra studiilor deja existente despre beneficiile consumului de nuci a scos la iveală faptul că persoanele care consumă zilnic 20 g nuci sunt supuse unor riscuri reduse de a se confrunta cu cancer sau probleme cardiace. Statisticile arată faptul că problemele arterelor coronare pot fi reduse cu aproximativ 30%, riscul de cancer este redus cu 15% iar riscul unui deces prematur este redus cu 20%.

Consumul zilnic a minimum 20g de nuci a fost, de asemenea, conectat cu riscul diminuat al deceselor cauzate de problemele pulmonare, în proporție de 50% și diabet cu aproximativ 40%. Oamenii de știință au analizat 29 studii publicate la nivel internațional ce au implicat 819.000 participanți care au inclus 12.000 cazuri cu probleme cardiovasculare, 9.000 de cazuri de infarct, 18.000 de cazuri de cancer și peste 85.000 de decese.

Deși existau variații ale populațiilor în care studiile erau realizate, diferențe între bărbați și femei, indivizi din diverse regiuni sau expuși unor factori de risc diferiți, a fost scos în evidență faptul că nucile se află în strânsă legătură cu reducerea acestor afecțiuni în majoritatea indivizilor examinați.

Nucile de pădure, alunele, nucile pecan și nucile caju au fost incluse în acest studiu de caz. Rezultatele au fost în principiu similare, indiferent de aportul total de nuci per individ. Valorile nutriționale ale nucilor le fac benefice pentru organismul uman: sunt bogate în fibre, grăsimi polinesaturate, magneziu, nutrienți, și conțin un nivel de colesterol redus. Unele nuci, în special cele pecan și nucile de pădure sunt bogate în antioxidanți , care luptă cu stresul și scad riscul de cancer.

Deși sunt bogate în grăsimi, conțin, de asemenea, o cantitate mare de proteine și fibre, existând dovezi conform cărora nucile pot reduce riscul obezității, atunci când sunt incluse într-o dietă sănătoasă.


13 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page