top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

7 METODE DE CREȘTERE A METABOLISMULUI



Metabolismul dvs. reprezintă toate procesele chimice care apar în corpul vostru și care vă mențin în viață - nu numărul de calorii pe care le ardeți. În zilele noastre, totuși, "metabolismul" a devenit sinonim pentru rata dvs. metabolică, care însumează cantitatea de calorii pe care le ardeți. Având un metabolism mai mare înseamnă că arzi mai multe calorii. Acest lucru face mai ușoară pierderea în greutate, ceea ce înseamnă că desertul cu care ați decis să vă răsfățați, nu va declanșa sfârșitul lumii. Genul, genetica și vârsta joacă un rol semnificativ important în rata noastră metabolică, dar există modalități prin care putem să o controlăm. Iată 10 modalități dovedite științific de a crește metabolismul și de a vă păstra corpul arzând ca un cuptor cu performanțe ridicate:

1. Faceți sport

Ganterele sunt prietenele noastre. Mușchiul cântărește nu numai mai mult decât grăsime, ci și mai activ metabolic decât grăsimea. Fiecare gram de mușchi de pe corp consumă aproximativ 6 calorii pe zi, doar pentru a rămâne activ. Dacă vă îmbogățiți puțin masa musculară, puteți să vă îmbogățiți metabolismul de odihnă și să vă arătați mai puțini. Chiar și doar o jumătate de oră de antrenament, de două ori pe săptămână, poate crește metabolismul de odihnă în mod semnificativ. Deci, pe lângă antrenamentul de la interval, amintiți-vă să adăugați câteva greutății la rutina dumneavoastră.

 

2. Mâncați mai multe proteine

În timp ce consumul de alimente în general crește metabolismul timp de câteva ore, proteinele dau cea mai mare creștere a acestuia. Acest lucru se datorează faptului că alimentele necesită calorii suplimentare pentru a digera, absorbi și procesa masa, care se numește efectul termic al alimentelor. Proteina poate crește metabolismul de la 15 până la 30 de procente și poate, de asemenea, să vă facă să mâncați mai puțin. Deci, dacă creșteți cantitatea de proteine din dieta dvs., ar trebui să vă aflați pe calea unui metabolism în dezvoltare.

 

3. Mâncați condimentat!

Dacă vrei ca corpul tău să ardă, începe cu limba. Sosul fierbinte, cayenne, ardei iute, toate conțin o substanță numită capsaicină care vă poate susține metabolismul. Data viitoare când faceți paste, adăugați și fulgi roșii de chili. Supa dvs. este prea slabă? Adăugați cayenne pentru a o condimenta și pentru a arde un supliment de 10 calorii la fiecare masă. Doar o aromă nesemnificativă de foc poate da un impuls rapid metabolismului. Dacă papilele dvs. nu pot suporta gustul condimentat, nu vă temeți! Există anumiți ardei non-picanți, ce conțin dihidocapsiat (DCT) care poate produce aceleași efecte.

 

4. NU săriți peste micul dejun!

După o cină gustoasă cu o seară înainte sau o noapte sălbatică, este tentant să compensezi prin săritura cea mai importantă masă a zilei - dar nu. Când te trezești dimineața, trezește-ți și metabolismul. Studiile arată că femeile care renunță la mese, în special la micul dejun, au de 4 ori mai multe șanse de a testa obezitatea. Deci, în timp ce pe termen scurt puteți vedea cifrele să scadă pe cântar, metabolismul dvs. se va scufunda. Cu un metabolism lent este mai mult decât probabil să reintroduceți greutatea și multe altele. Deci, chiar dacă înseamnă să te trezești un minut mai devreme pentru a lua un iaurt din frigider înainte de a merge la locul de muncă, sacrificiul merită.

 

5. Luați gustări în mod inteligent

3 mese pe zi sunt grozave, dar, de cele mai multe ori, ni se face foame între ele. În loc să gustați o gogoșă, planificați înainte. Păstrați gustări sănătoase cum ar fi fructele cu coajă lemnoasă, mere, nuci și banane pentru a gusta atunci când vă este foame. Acest lucru vă va menține metabolismul în stare de funcționare, în loc să vă scufundați atunci când nu aveți nici un fel de combustibil în corpul dumneavoastră. A fost demonstrat că gustările dintre mese reduc foamea și, de fapt, duc la consumul de calorii mai puține în timpul zilei. Acestea pot preveni creșterile de insulină, menține nivelul de zahăr din sânge stabil și, în general, îmbunătăți metabolismul. Deci, nu vă simțiți vinovați pentru gustări atâta timp cât sunteți sănătoși în legătură cu asta!

 

6. Beți ceai verde

Ceaiul verde a fost considerat o băutură superioară pentru o perioadă îndelungată de timp. Există dovezi că substanța activă catechină vă ajută să vă îmbunătățiți metabolismul. Catechina este un antioxidant care ajută la eliberarea grăsimilor din celulele grase, accelerarea ratei în care organismul transformă grăsimea în energie. A fost dovedit că ceaiul verde vă îmbunătățește metabolismul oriunde între 5 și 17%.

 

7. Beți mai multă apă

70% din Pământ este acoperit de apă, la fel ca 60% din corpul vostru. Apa potabilă este una dintre cele mai ușoare căi de a accelera digestia, de a arde calorii și de a vă îmbunătăți metabolismul. Minimul recomandat este de 8 pahare pe zi. Studiile arată că a bea 6 căni de apă rece pe zi poate ridica metabolismul de odihnă, arde calorii suplimentare și poate duce la o posibilă scădere în greutate de 5 kilograme pe an! 5 kilograme pe an de la a bea doar apă rece - ce poate fi mai ușor decât asta?. Nu numai că corpul tău va arde mai multe calorii ridicând temperatura apei, dar apa te și umple, scade foamea și te face să mănânci mai puțin. Apa este secretul vieții și al metabolismului.

 


199 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page