top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

Aveți grijă la exercițiile pe care le urmați și cum le faceți!



Buna ziua, dragi prieteni

As vrea sa va povestesc despre un lucru destul de interesant pe care il facem multi dintre noi.

In mod normal, toata lumea suporta orice de dragul sanatatii si al frumusetii insa daca ceea ce facem pentru a ajunge la astfel de rezultate, ne supunem corpul la anumite activitati, care in cele din urma, cauzeaza probleme si dureri profunde.

Haideti sa va dau un exemplu al pacientului meu de astazi.

Un baiat normal, care nu face sport de performanta ci merge la sala doar pentru a avea un corp bine lucrat.

Ambitia acestuia de a avea un corp mult mai frumos, il face sa lucreze la sala in exces iar acest lucru ii dauneaza si ii provoaca mult stres muschilor. Muschii prea bine lucrati pot avea puncte si fibre contractate. Pacientul meu chiar de aceasta problema sufera.

A lucrat mult la sala pentru intarirea muschilor bratelor dar a depus foarte mult efort si stres pe muschii respectivi, fara un moment de respiro si exercitii de relaxare.

Nu pot sa ii sugerez pacientului meu sa continue cu exercitiile de intarire a musculaturii deoarece el deja are muschii foarte puternici. In primul rand, este nevoie sa gasim cu exactitate partea problematica a muschiului respectiv si apoi trebuie tratat. Asa este exact cum am procedat si in 3 sedinte de terapie am anihilat durerea si am rezolvat problema.

In concluzie, sfatul meu este sa nu faceti lucrurile de genul acesta in exces pentru a evita problemele de sanatate, sau daca doriti, sa fiti sub supravegherea unui instructor.

Numai bine va doresc!

3 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page