top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

Este nevoie de operație în cazul ligamentului încrucișat anterior?



Buna ziua, dragii mei prieteni

Voiam sa va tin la curent cu ce s-a mai intamplat in cazul doamnei care a venit la mine cu o problema renumita si anume, cea a ligamentului incrucisat anterior.

V-am mai povestit despre situatia ei, insa tin sa va aduc aminte un mic amanunt, si anume, doamna respectiva este in varsta de 60 de ani, si facand o mica paranteza, si-i ascunde tare bine si frumos.

In mod normal, nu este recomandat dupa varsta aceasta sa se mai faca interventia chirurgicala de reconstructie LIA.

Prima data cand a venit la noi, i-am facut o evaluare amanuntita si am vazut despre ce este vorba, si care ar fi problemele functionale cauzate de catre ligamentul incrucisat anterior. Mai exact, a fost afectat mersul, insotit de dureri permanente, coboratul si urcatul scarilor, de asemenea, si ar mai fi de mentionat faptul ca nu poate indoi genunchiul cum trebuie, iar muschii aproape ca se atrofiasera.

De trei saptamani facem sedinte de recuperare de doua, trei ori pe saptamana ca sa reabilitam aceste probleme.

In momentul de fata, pacienta noastra este intr-o forma buna si mai simte dureri doar cand este nevoie sa urce sau sa coboare scarile. In decurs de trei saptamani, acesta este un proces care s-a derulat destul de rapid pentru noi, ajungand la un rezultat bun, fara sa mearga la operatie.

O sa continuam cu recuperarea in continuare, ca sa putem rezolva ultima problema pe care o are, in legatura cu scarile.

Ce as mai vrea sa mentionez, ar fi ca in cazul in care aveti probleme cu ligamentul incrucisat anterior si sunteti in varsta, nu este nevoie de interventie chirurgicala. Recuperarea pentru o perioada scurta de timp o sa va ajute sa redobanditi functiile normale.

Aveti grija de dumneavoastra!

Pe curand!

4 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page