top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

Primul pas al tratamentului in cazul durerilor cronice



Buna ziua, dragi prieteni

Astazi o sa va povestesc despre un caz dificil si totodata foarte delicat. O doamna pacienta de a noastra in jur de 60 de ani, are o problema cu obezitatea si a venit la noi cu toate analizele pe care le-a facut de-a lungul timpului. Diagnosticul prezentat indica o deformatie severa a coloanei si traume ale discului.

Desigur, cand te lupti pentru patru ani cu asemenea probleme, este foarte normal sa ai coloana deformata deoarece in momentul in care ai astfel de dureri, corpul incearca sa se adapteze de unul singur, astfel, ia diferite forme care sa compenseze cu durerea. Dupa un timp, atunci cand corpul nu mai poate rezista, cedeaza si, incepi sa simti o suferinta fizica insuportabila.

Pacienta noastra draga a venit la noi disperata si cu lacrimi in ochi din cauza durerilor pe care le avea si fara nicio siguranta ca s-ar mai putea recupera vreodata.

In cazul de fata, la inceput am lucrat cu reducerea durerilor pe care le acuza si cu psihicul deoarece mai intai de toate, trebuia sa o ajutam sa isi redobandeasca increderea in faptul ca urmeaza sa se faca bine.

In cele din urma, am reusit in aproximativ doua sedinte de terapie sa ajungem la un rezultat corespunzator, in care nu mai are nevoie sa se ajute de baston,

Si nu in ultimul rand, am reusit sa o facem sa zambeasca si sa aiba credinta ca totul o sa fie in regula cat de curand, ceea ce inseamna ca tratamentul a dat roade nu numai fizic, dar si psihologic.

Este foarte important ca pacientii sa fie optimisti si sa creada ca au sanse mari de recuperare in orice circumstanta.

5 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page