top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

O faci pentru sănătate, dar te face mai sănătos?



Buna seara,

As vrea sa va povestesc un caz al unui pacient care a incercat sa se pastreze in forma facand sport. Dar dupa cum bine stim, o zicala des intalnita in viata de zi cu zi, ar fi ca tot ceea ce facem in exces, ne raneste. Acest pacient isi dorea sa aiba un corp frumos si de aceea se forta din ce in ce mai tare la sala, pentru a avea cat mai multi muschi.

Deci, ce este in neregula cu asta?

Daca pui multa presiune pe muschi si in cazul de fata, asa s-a si intamplat, prin contractarea lor cu greutati mult prea mari si cu serii repetitive prea multe.

Din pacate, dupa un timp, descoperim faptul ca anumite parti ale muschilor pot ramane contractate. Cu timpul, aceste contractii vor incepe sa produca dureri mari si cam asa s-a intamplat si in cazul de fata, cu pacientul meu.

A venit la mine cu probleme ale spatelui si nu am putut sa ii sugerez sa mearga sa faca exercitii pentru intarirea musculaturii deoarece el deja avea muschii puternici.

In acest caz, trebuie sa relaxam aceasta febra musculara ca sa rezolvam durerile si mai tarziu sa ne focusam pe sfatuirea tuturor oamenilor care doresc sa faca sport, sa o faca asa cum trebuie.

Daca nu faci lucrurile corespunzator, in viata, sunt sanse foarte mari sa apara tot felul de probleme.

Intodeauna cere sfaturi de la instructori experimentati, inainte de a te apuca sa sport. Chiar daca o faci pentru a te mentine sanatos, felul in care o faci, s-ar putea sa aiba rezultatul opus dorit de catre tine.

8 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page