top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

Relatia intre cifoza si starea psihica



Buna seara, dragi prieteni

Astazi am avut un caz foarte interesant pentru parinti, familii sau copiii din ziua de astazi. A venit o mamica la mine cu fata ei in varsta de 14 ani cu o problema a posturii. Fetita are cifoza asadar ma intrebam de ce un copil sanatos poate sa aiba o astfel de postura. Imaginati-va ca aveti o problema stomacala cumplita iar in astfel de momente, aveti tendinta sa stati cocosati si incordati.

Deci, aceasta este o postura pe care o adopti inevitabil deoarece organele te dor fara descriere si incerci sa te relaxezi insa fara niciun rezultat. Acum, inchipuiti-va o persoana care a cazut intr-o boala foarte grea, si anume, depresia, cum sta in aceeasi postura, cocosat, neajutorat, incercand mereu sa gaseasca un loc linistit intr-un colt.

Cand am descoperit despre pacienta mea ca nu are probleme interne, mi-a venit in minte intrebarea daca este anti sociala. Mama ei mi-a spus ca este adevarat, ca fetita isi doreste sa stea mereu singurica, sa citeasca si nu are nicio dorinta de a iesi pe afara, iar atunci cand merge in concediu cu familia, prefera aceleasi lucruri. Nu vrea deloc sa se simta bine in preajma familiei sau sa iasa din cochilia ei.

Poti sa incerci sa tratezi acest pacient cat de mult iti doresti insa nu o sa reusesti niciodata atata timp cat nu lucreaza cu ea insusi si cu starea ei de spirit deoarece postura pe care o are este reflexia starii interioare. Eu am spus ca o sa o ajut sa trateze muschii si durerile dar adevaratul tratament este ambitia pe care o va avea atunci cand o sa se hotarasca sa isi schimbe stilul de viata.

Acesta este tratamentul principal pentru ea.

Cam atat pentru astazi..

Pe curand!

19 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page