top of page
Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

Suferiți într-adevăr de o hernie inghinală?



Bun găsit, dragi prieteni,

Vreau să împărtășesc cu voi un caz de la cabinetul meu. Pacientul a venit la mine cu o durere inghinală, o durere ca de cuțit. Mulți dintre voi poate recunosc această durere, ea poate apărea când alergați, sau când urcați pe scări. Uneori, după practicarea unui sport cum ar fi fotbalul, baschetul sau tenisul, puteți avea o astfel de durere intensă. Primul lucru la care vă puteți gândi este o hernie inghinală iar în urma investigațiilor, uneori se poate chiar vedea că, canalul inghinal este strâmt și să vi se sugereze o intervenție chirurgicală pentru acest lucru.

Vreau să vă spun un lucru important. Înainte de a vă decide pentru o intervenție chirurgicală, trebuie să încercați toate variantele de tratament. În cazul pacientului de mai sus, principala problemă este durerea din timpul activităților fizice mai solicitante, cum ar fi alergatul, săriturile, urcatul pe scări chiar și după o perioadă de lung repaus.

A trebuit să mă concentrez asupra mușchiului psoas iliac care este responsabil pentru flexia șoldului. Am început tratamentul cu acest mușchi pe care îl folosim în toate acțiunile menționate mai sus, mușchi care stă foarte mult încordat și în interiorul căruia se formează puncte tensionate care provoacă durere.

Pacientul care a venit la mine cu această problemă face hurdling și este un sportiv de performanță. După prima sesiune de tratament, durerile pe care le acuza inițial au scăzut în intensitate și frecvență în mod semnificativ.

Așadar, probleme ale mușchiului psoas iliac pot cauza dureri care pot fi confundate cu o hernie inghinală. Din acest motiv, înainte de a ne decide asupra unei intervenții chirurgicale de hernie inghinală, trebuie să ne asigurăm că aceea este sursa problemei.

35 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page