top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

Sursa problemei este cea mai importantă



Bună seara, dragi prieteni

Vă scriu încă o poveste întâlnită în centrul nostru medical. A venit un pacient la mine acuzând dureri de spate și în special în zona cervicală. Totdeauna încerc să găsesc sursa problemei. Nu am putut să asociez nicio problemă la locul de muncă care ar fi putut cauza dureri și apoi am întrebat despre viața de zi cu zi și familie. Am descoperit un detaliu foarte important și anume, mama pacientei avea boala Alzheimer și ea se ocupa singură de ea 24/7. Apreciez acest lucru însă era foarte mult stres pe umerii unei adolescente. Această boală este un caz foarte dramatic. Trebuie să fie în permanență în preajma mamei și nu mai rămâne timp deloc pentru ea, pentru a ieși în oraș cu prietenii, pentru un hobby sau să se relaxeze. Aceasta este sursa.

Deci, daca sursa problemei nu este rezolvată, atunci toate tratamentele nu vor avea niciun succes iar banii și timpul investi pe acestea vor fi aruncați pe fereastră.

I-am sugerat pacientei să găsească o persoană de încredere care să-i ofere ajutor pentru 2 zile ale săptămânii iar în aceste zile să se ocupe un pic de persoana ei și tratamentul o sa dea roade în momentul în care sursa o să fie soluționată.

5 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page