top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

Abordarea multidisciplinară croiește drumul cel bun



Bună ziua, dragii mei prieteni

Astăzi aș vrea să vă povestesc despre un caz special și anume, un băiat în vârstă de 9 ani a venit la clinica si i-am depistat instant cu postura de cifoză și probleme de balanță când face sport. L-am evaluat din punct de vedere osteopatic deoarece aceste posturi cifotice sunt în general adaptate din cauza unei probleme iar corpul încearcă să fie confortabil, fără dureri.

Dacă acest pacient ar face exercițiile doar pentru cifoză, nu o să aibă beneficii totale niciodată, nu contează pentru câte luni sau câți ani continuă tratamentul. L-am pus să depună efort pentru a vedea sursa problemei și am realizat imediat că în urma unui efort de scurtă durată, acesta dorea să revină în poziția cifotică pentru a respira.

Atunci când i-am aplicat tehnici de osteopatie la orizontală, pentru probleme ale diafragmei și pentru plămâni, a vrut să revină din nou în poziție de șezut pentru a respira. Deci, problema este la căile respiratorii.

Tatăl lui mi-a precizat de îndată că da, are probleme respiratorii încă de la vârsta de 5 ani și a fost sub medicație însă, băiețelul nu a fost tratat, ci corpul i s-a adaptat cu această cifoză.

I-am trimis la doctor pentru mai multe analize și a observa îndeaproape sistemul respirator și vor continua cu tratamentul acolo.

O simplă cifoză poate să fie semnul unei probleme foarte serioase sau multe altele. O abordare multidisciplinară și o bună evaluare este foarte importantă în astfel de cazuri.

8 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page