top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

Ce este de făcut in cazul unei traume la genunchi?



medicine park trauma a genunchiului

Buna seara, dragii mei

Va scriu povestea unui pacient de-al meu care a venit astazi la mine la clinica. O doamna in varsta de 59 de ani a fost la cumparaturi si la intoarcere, carand multe bagaje, a alunecat, a cazut si a facut o entorsa sau o posibila ruptura a ligamentului incrucisat anterior. Spun posibil, deoarece nu am avut un RMN pe care sa ne uitam si sa clarificam cu exactitate situatia.

Deci, in asemenea cazuri. la varsta de 59 de ani , nefiind sportiva, dorinta doamnei ar fi doar sa aiba o viata normala in continuare, fara absolut nicio durere.

In general, nu este recomandaat operatia de reconstructie a ligamentului incrucisat anterior, daca nu esti sportiv, o persoana activa sau daca varsta variaza intre 45-55 ani.

Asadar, va spun de indata ce este de facut intr-o asemenea situatie. Mai intai de toate, trebuie sa definim deficienta functionala, miscarile dureroase si apoi sa stabilim un program special de reabilitare iar scopul nostru sa fie ca toate activitatile zilnice sa fie realizate in continuare fara dureri.

O sa va tin la current cu rezultatele pacientei noastre deoarece acum este abia la inceputul tratamentului de recuperare.

Pentru mai multe informatii sau pentru programari, apelati numarul de contact 0213 130 430.

4 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page