top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

Durerile de spate stimulate de efortul pe care-l depui



Buna seara, dragi prieteni

Astazi va scriu despre o pacienta a mea de 17 ani care a venit la mine la clinica, acuzand dureri mari de spate insa este curios pentru mine faptul ca avea aceste dureri doar dupa ce depunea mult efort.

In mod normal, intalnim o serie intreaga de dureri de spate diferite, care provin de la exercitii facute incorect, din cauza posturii din viata de zi cu zi sau activitati efectuate necorespunzator, insa foarte rar dam peste cazuri de dureri de spate care sa provina de la activitate sportiva.

In cazul de fata, acesta este unul dinte ele. Daca durerea se instaleaza in corp din cauza eforturilor depuse, trebuie sa ne focusam mai mult pe muschi, pe tensiunea din muschi care a fost ridicata in anumite zone ale corpului si poate fi cauzata de catre efortul depus.

Aceasta nu este neaparat o regula deoarece anumite tensiuni ale muschilor sunt relaxate prin sport dar depinde de ce fel de sport este pus in practica.

Acum ne concentram pe ce fel de exercitii a facut de i-au cauzat durerile si apoi cream un program special pentru relaxarea muschilor.

Trebuie sa pregatim grupul respective al muschilor, sa il relaxam si sa il facem flexibil, aducandu-l la circulatia normal.

Dupa prima sedinta de terapie, micuta noastra pacienta spune ca o parte din dureri au disparut deja.

In continuare, urmeaza sa mentinem sub supraveghere cum decurg lucrurile, daca mai are dureri si unde.

6 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page