top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

Reabilitarea unei fracturi la încheietură



Buna seara,

Povestea de astazi are legatura cu o pacienta a mea despre care v-am mai povestit acum cateva saptamani si as vrea sa va tin la curent cu progresul ei.

In primul rand, o sa va aduc aminte despre cazul pacientei mele si anume, este vorba despre domnisoara care a reusit sa isi rupa incheietura mainii atunci cand se dadea pe role si a fost nevoie sa o tina imobilizata o lunga perioada de timp. Scheletul articulatiei mainii a fost completat. Dupa 3 sedinte de terapie in care am lucrat cu drag si spor, (drag din partea ei nu tocmai, deoarece nu este tocmai usor ci dureros), si multe exercitii de mobilizare, urmate de cele pentru forta si in final, pana acum am reusit sa ajungem la un procentaj foarte bun, de 50%.

Primul nostru target in asemenea cazuri este sa revenim la functiile normale exact ca la mana cea sanatoasa.

Este foarte important sa cunoastem limitele atunci cand fortam incheietura deoarece exercitiile respective pot fi dureroase insa trebuie continuat, asadar trebuiesc facute in prezenta unui specialist.

Asa cum am precizat si mai devreme, este necesar sa faceti reabilitarea dupa o fractura a oaselor. Daca omitem pasul acesta, putem sa avem probleme mari cu zona afectata. In concluzie, pacientei noastre i-ar fi fost mult mai usor daca nu amana procesul de recuperare pentru doua luni.

Va multumesc frumos!

Aveti grija de corp!

9 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page