Cea mai mare greseala si cea mai des intalnita atunci cand vine vorba de fracturi, este dupa uniunea completa a oaselor, cand oamenii considera ca recuperarea este deja gata insa sunt cartilaje, ligamente, muschi si tesaturi moi aflate in jurul osului care au rolul de a-l stabiliza.
Cand este o fractura a osului, muschii care sunt conectati cu acesta pot avea, de asemenea si edema, incordare, ruptura sau degenerare. Poate sa fie la mijloc o operatie sau o dizabilitate a osului dar in ambele situatii, muschii au nevoie de reabilitare deoarece trebuie evitata o posibila avarie a osului din cauza fracturii, care ar putea sa aiba ca urmare o instabilitate a muschilor, de exemplu, a nu mai avea putere si rezistenta.
Chiar daca uniunea oaselor este completata, procesul de vindecare nu este gata. In conformitate cu osul fracturat, cu stilul de viata al persoanei, daca e sportiv sau nivelul de activitate e regulat, cat a fost perioada inactiva ori alte probleme in afara de osul fracturat, trebuie sa luam in considerare toate aceste criterii si sa cream un protocol personal de recuperare pentru fiecare problema in parte.
Mentionez ca este necesar sa punem in practica tratamente pentru muschi, ligamente si tesuturile moi din împrejurul zonei afectate. Pot fi folosite modalitati de terapie fizica precum stimulari electrice, masaj. De asemenea, trebuie sa facem exercitii pentru redobindirea fortei musculare si a functiilor acestora. Dupa stabilizare, putem sa observam si contracturi ale incheieturilor, iar atunci trebuie sa facem tratamente speciale pentru a indeparta aceste contractii si de asemenea, sa urmam un tratament special pentru anihilarea lor pentru a avea o gama normala de miscare a incheieturilor.
Deci dupa o fractura a oricarui os, nu trebuie sa ne focusam decat pe uniunea completa. Vindecarea psihologica si fizica trebuie sa fie completata in totalitate pentru ca procesul sa fie facut in intregime.V